Люля-кебаб з індички
(покроковий рецепт з фото)
Люля-кебаб - одне з найпопулярніших східних страв. Готують його все і всюди. Традиційна страва готується з баранини, але якщо замінити її індичкою, вийде більш дієтичний люля-кебаб!
Перед вами - простий рецепт приготування люля-кебаб з індички. Традиційна баранина в цьому рецепті відсутня, зате є смачне філе індички. Хто не любить кунжут, готуйте без нього. На гарнір можна відварити картоплю пюре, а можна просто подати люля-кебаб з овочами. Хай щастить!
- Філе індички - 450 грам
- Йогурт - 300 мілілітрів
- Кунжут - 50 грам
- Вершки - 2 Ст. Ложки
- Соус соєвий - 2 Ст. Ложки
- Петрушка - 1 штука (пучок)
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
- Кріп - 0, 5 штуки (пучка)
- Борошно пшеничне - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Часник - 2 зубчики
- Білок яєчний - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Спеції - За смаком
Філе індички промийте та висушіть. Наріжте невеликими шматочками.
Дрібно наріжте цибулю. Помістіть в блендер філе індички і цибулю, подрібніть. Яєчний білок збиваємо з цукром, додаємо просіяне борошно, масло рослинне і соєвий соус. Все добре перемішуємо.
З готового фаршу сформуйте ковбаски, надіньте їх на дерев'яні шпажки. Обваляйте кебаб в кунжуті. Обсмажте ковбаски на грилі з усіх боків, щоб вони як слід підрум'янилися.
Приготуємо соус. Часник пропускаємо через прес і змішуємо з подрібненим кропом. Йогурт змішуємо з вершками, соком лимона, часником і кропом. Сіль за смаком. Соус готовий!
Смачного!