Рецепт Лобіо з горіхами фото

Лобіо з горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі , Бобові , Квасоля
Пісні страви
На обід
Гарячі страви , Лобі
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Смачне, а найголовніше корисне блюдо грузинської кухні можна пікантно розбавити горішками. Вашій увазі рецепт лобіо з горіхами.

Опис приготування:

Всі ми чули про таке блюді як лобіо. У перекладі з грузинського назва означає те ж саме, що і головний інгредієнт - квасоля. Для приготування лобіо з горіхами раджу використовувати саме волоські горіхи, хоча можна і поекспериментувати, додавши кешью, арахіс або мигдаль) Для того, щоб страва вийшла смачніше беремо білу квасолю і замочуємо її на ніч.

  • Квасоля - 1 Склянка
  • Грецькі горіхи - 1 Склянка
  • Морква - 1 штука
  • Цибулина - 1 штука
  • Пучок кропу - 1 штука
  • Пучок кінзи - 1 штука
  • Сіль, перець - За смаком
лобіо з горіхами - фото крок 1
Приготуйте інгредієнти. Відваріть квасоля (варимо хвилин 40).
лобіо з горіхами - фото крок 2
Поріжте цибулю, зелень і горіхи. Моркву натріть на тертці.
лобіо з горіхами - фото крок 3
Протушкувати томатну пасту з водою на сковороді.
лобіо з горіхами - фото крок 4
Додаємо туди квасолю.
лобіо з горіхами - фото крок 5
Кидаємо до квасолі цибулю і моркву.
лобіо з горіхами - фото крок 6
Потім додаємо горіхи і перемішуємо.
лобіо з горіхами - фото крок 7
А також зелень.
лобіо з горіхами - фото крок 8
Тушкуємо все ще хвилин 5, накривши кришкою. Солимо і перчимо до смаку (можна часник потерти). Подавати лобіо з горіхами можна в гарячому і холодному вигляді. Смачного!

Схожі рецепти