Рецепт Листковий салат з тріскою фото

Листковий салат з тріскою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Салати
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Ситний і смачний салат з вареної тріскою! Варіант відповідний для холодної сніжної зими, коли хочеться страв, які гріють душу і тіло! А прикрасимо у вигляді яскравої галявини для втіхи очей і настрою!

Опис приготування:

Рибу для салату потрібно заздалегідь відварити в підсоленій воді з перцем-горошком і лавровим листом. Варіть 12-15 хвилин в киплячій воді і залиште в бульйоні до повного охолодження. Потім відокремте філе від кісток і шкіри. В цілому набір інгредієнтів дуже простий, але салат без сумніву буде вам до смаку! Як приготувати листковий салат з тріскою, розповім в покроковому рецепті.

  • Лихоманка - 300 грам
  • Картопля - 3-4 штук
  • Куряче яйце - 3 штуки
  • Морква - 2 штуки (одна для прикраси)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - 2-3 штук (горошок)
  • Лист лавровий - 2 штуки
  • Майонез - За смаком
  • Кріп свіжий - За смаком (для прикраси)
листковий салат з тріскою - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Рибу заздалегідь відваріть, як описано в інструкції приготування вище. Одну моркву, картопля і яйця теж відваріть заздалегідь і остудіть.
листковий салат з тріскою - фото крок 2
Салат будемо викладати в кулінарному кільці діаметром 16 см. Першим шаром викладіть картоплю, натертий на крупній тертці. Посоліть і змастіть майонезом.
листковий салат з тріскою - фото крок 3
Потім шар риби. Теж посоліть і змастіть майонезом.
листковий салат з тріскою - фото крок 4
Цибулю і моркву пассеруйте на рослинній олії, сіль за смаком, остудіть і викладіть третім шаром салату. Тут на ваш смак - можна змастити невеликою кількістю майонезу або залишити шар без нього.
листковий салат з тріскою - фото крок 5
Яйця розділіть на білки і жовтки, натріть окремо на дрібній тертці і викладіть у вигляді смуг на салат. Поставте салат на 1-2 години в холодильник, потім акуратно зніміть кільце.
листковий салат з тріскою - фото крок 6
З вареної моркви виріжте квіточки за допомогою плунжера, прикрасьте салат квітами і кропом!
листковий салат з тріскою - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти