Листковий салат з тріскою
(покроковий рецепт з фото)
Ситний і смачний салат з вареної тріскою! Варіант відповідний для холодної сніжної зими, коли хочеться страв, які гріють душу і тіло! А прикрасимо у вигляді яскравої галявини для втіхи очей і настрою!
Рибу для салату потрібно заздалегідь відварити в підсоленій воді з перцем-горошком і лавровим листом. Варіть 12-15 хвилин в киплячій воді і залиште в бульйоні до повного охолодження. Потім відокремте філе від кісток і шкіри. В цілому набір інгредієнтів дуже простий, але салат без сумніву буде вам до смаку! Як приготувати листковий салат з тріскою, розповім в покроковому рецепті.
- Лихоманка - 300 грам
- Картопля - 3-4 штук
- Куряче яйце - 3 штуки
- Морква - 2 штуки (одна для прикраси)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - 2-3 штук (горошок)
- Лист лавровий - 2 штуки
- Майонез - За смаком
- Кріп свіжий - За смаком (для прикраси)

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Рибу заздалегідь відваріть, як описано в інструкції приготування вище. Одну моркву, картопля і яйця теж відваріть заздалегідь і остудіть.

Салат будемо викладати в кулінарному кільці діаметром 16 см. Першим шаром викладіть картоплю, натертий на крупній тертці. Посоліть і змастіть майонезом.

Потім шар риби. Теж посоліть і змастіть майонезом.

Цибулю і моркву пассеруйте на рослинній олії, сіль за смаком, остудіть і викладіть третім шаром салату. Тут на ваш смак - можна змастити невеликою кількістю майонезу або залишити шар без нього.

Яйця розділіть на білки і жовтки, натріть окремо на дрібній тертці і викладіть у вигляді смуг на салат. Поставте салат на 1-2 години в холодильник, потім акуратно зніміть кільце.

З вареної моркви виріжте квіточки за допомогою плунжера, прикрасьте салат квітами і кропом!

Смачного!