Листковий пиріг з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Цей листковий пиріг з сиром по смаку дуже нагадує хачапурі, проте виглядає на столі він навіть більш святково. Ділюся рецептом.
Листковий пиріг з сиром - один з найулюбленіших в нашій родині. Він виходить дуже ніжним і м'яким завдяки суміші твердого та м'якого сирів. При бажанні, в начинку можна додавати ще й часник, зелень, сир - ми так робили, виходило не гірше. Найскладніше в рецепті - це скрутити сирні ковбаски, а в цілому - цей пиріг з сиром робиться дуже навіть просто. Хай щастить!
- Листкове тісто - 400 грам
- Сир твердий - 200 грам
- Сир м'який - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Кунжут - 1 Ст. Ложка

Твердий сир натираємо на тертці.

Листкове тісто розгортаємо, гарненько розгортаємо і ріжемо на досить довгі смужки.

Тепер робимо хід конем - кладемо в серединки смужок сир, а краю скріплюємо, формуючи такі собі сирні ковбаски.

З скручених ковбасок робимо своєрідну "равлика" . На деко викладаємо папір для випікання, на неї послідовно скручуємо наші сирні ковбаски.

Посипаємо пиріг кунжутом.

Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин. Смачного!