Листковий пиріг з лаваша
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
З лаваша можна сміливо робити не тільки шаурму або інші закуски на швидку руку, але і повноцінний пиріг. Розповідаю і показую як приготувати ситний, смачний листковий пиріг з лаваша для всієї родини!
Опис приготування:
Якщо ви не хочете возитися з тестом, тоді просто купите лаваш і ви зможете приготувати швидко смачний пиріг. Для приготування листкового пирога з лаваша нам знадобиться тонкий, м'який лаваш, дивіться, щоб не ламкий був - тоді нічого не вийде. В якості начинки у мене була баночка грибочків консервованих, а також помідор і варена курочка (від приготування супу залишилася, якщо не хочете, не обов'язково їх додавати). Далі, дивіться покроково як приготувати листковий пиріг з лаваша.
- Лаваш - 2 штуки
- Печериці консервовані - 400 грам
- Твердий сир - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Курка відварна або шинка - 200 грам
- Яйця - 3 штуки
- Кефір - 1 Склянка
- Спеції - - За смаком
- Масло рослинне - - За смаком
Начинку для пирога краще обсмажити: цибулю порізати кубиками дрібно і обсмажте з консервованими грибами (я це теж прямо в мультиварці роблю, режим"Випічка" хвилин 10).
Додайте потім до грибам куряче м'ясо відварне і помідор порізаний. Перемішайте все.
Готову начинку поки відставте в сторону охолонути. Зробіть суміш для заливки пирога: змішайте кефір з яйцями.
Додайте тертий сир. Перемішайте.
На дно мультиварки викладіть два листа лаваша хрест на хрест. Краї повинні вільно звисати.
Одну третину суміші яєчно-кефірної (можна половину) вилийте першим шаром на лаваш.
Зверху - начинку грибну.
Накриваємо перший шар пирога внутрішніми листами лаваша, вони, коротше.
Потім зверху викладаємо що залишилася заправку і начинку.
І щільно"вкутуємо" останніми листами лаваша.
Раджу змастити сметаною пиріг зверху, щоб не засох. Закрийте кришку мультиварки і поставте режим"Випічка" з 30-40 хвилин.
Готовий листковий пиріг з лаваша набуває рум'яний відтінок.
До речі, пиріг хороший як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. Подавати можете зі сметаною. Смачного!