Листкові хачапурі з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Хачапурі - це азербайджанський відповідь італійської піци. Ця випічка вже встигла полюбитися багатьом, тому її часто готують в домашніх умовах. Розповідаю, як приготувати листкові хачапурі з сиром.
Хоча хачапурі - це традиційно частування Азербайджану, але в різних країнах можна зустріти видозмінені рецепти. Вже складно сказати, якою має бути ця випічка. Як на мене, найголовніше, щоб вони були смачні. Використовують листкове і дріжджове тісто, сьогодні поділюся рецептом з використанням саме листкового тіста.
1. Тісто заздалегідь викладаю для розморожування. Тим часом займаюся начинкою: в глибоку миску кладу весь сир, додаю йогурт і одне куряче яйце, перемішую.
2. Розкочую листкове тісто, поділяю його на 8-10 рівних квадратів (прямокутників).
3. У центр кожного квадрата викладаю по 1 або 1, 5 чайної ложки сирної начинки.
4. Кожен кут повертаю до центру, виходить квадратик.
5. Час, що залишився яйце вбиваю в миску і виделкою перемішую. За допомогою пензлика змащую кожен квадрат.
6. Відправляю випічку в розігрітий до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин.
7. Готові хачапурі виходять рум'яними і дуже апетитними. Смачного!
- Листкове тісто - 700 грам
- Моцарелла - 450 грам
- Фета - 340 грам
- Яйце - 2 штуки
- Йогурт натуральний - 2 Ст. Ложки
1. Тісто заздалегідь викладаю для розморожування. Тим часом займаюся начинкою: в глибоку миску кладу весь сир, додаю йогурт і одне куряче яйце, перемішую.
2. Розкочую листкове тісто, поділяю його на 8-10 рівних квадратів (прямокутників).
3. У центр кожного квадрата викладаю по 1 або 1, 5 чайної ложки сирної начинки.
4. Кожен кут повертаю до центру, виходить квадратик.
5. Час, що залишився яйце вбиваю в миску і виделкою перемішую. За допомогою пензлика змащую кожен квадрат.
6. Відправляю випічку в розігрітий до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин.
7. Готові хачапурі виходять рум'яними і дуже апетитними. Смачного!