Рецепт Листкові хачапурі з сиром фото

Листкові хачапурі з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Листкове тісто , Моцарелла , Фета
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Хачапурі - це азербайджанський відповідь італійської піци. Ця випічка вже встигла полюбитися багатьом, тому її часто готують в домашніх умовах. Розповідаю, як приготувати листкові хачапурі з сиром.

Опис приготування:

Хоча хачапурі - це традиційно частування Азербайджану, але в різних країнах можна зустріти видозмінені рецепти. Вже складно сказати, якою має бути ця випічка. Як на мене, найголовніше, щоб вони були смачні. Використовують листкове і дріжджове тісто, сьогодні поділюся рецептом з використанням саме листкового тіста.

1. Тісто заздалегідь викладаю для розморожування. Тим часом займаюся начинкою: в глибоку миску кладу весь сир, додаю йогурт і одне куряче яйце, перемішую.

2. Розкочую листкове тісто, поділяю його на 8-10 рівних квадратів (прямокутників).

3. У центр кожного квадрата викладаю по 1 або 1, 5 чайної ложки сирної начинки.

4. Кожен кут повертаю до центру, виходить квадратик.

5. Час, що залишився яйце вбиваю в миску і виделкою перемішую. За допомогою пензлика змащую кожен квадрат.

6. Відправляю випічку в розігрітий до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин.

7. Готові хачапурі виходять рум'яними і дуже апетитними. Смачного!


  • Листкове тісто - 700 грам
  • Моцарелла - 450 грам
  • Фета - 340 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Йогурт натуральний - 2 Ст. Ложки
Хоча хачапурі - це традиційно частування Азербайджану, але в різних країнах можна зустріти видозмінені рецепти. Вже складно сказати, якою має бути ця випічка. Як на мене, найголовніше, щоб вони були смачні. Використовують листкове і дріжджове тісто, сьогодні поділюся рецептом з використанням саме листкового тіста.

1. Тісто заздалегідь викладаю для розморожування. Тим часом займаюся начинкою: в глибоку миску кладу весь сир, додаю йогурт і одне куряче яйце, перемішую.

2. Розкочую листкове тісто, поділяю його на 8-10 рівних квадратів (прямокутників).

3. У центр кожного квадрата викладаю по 1 або 1, 5 чайної ложки сирної начинки.

4. Кожен кут повертаю до центру, виходить квадратик.

5. Час, що залишився яйце вбиваю в миску і виделкою перемішую. За допомогою пензлика змащую кожен квадрат.

6. Відправляю випічку в розігрітий до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин.

7. Готові хачапурі виходять рум'яними і дуже апетитними. Смачного!

Схожі рецепти