Лимонний кекс в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути смачніше свіжої домашньої випічки? Пропоную вашій увазі простий рецепт, який не вимагає великої кількості часу на приготування - лимонний кекс в мультиварці
Приготувати лимонний кекс в мультиварці може навіть новачок кулінарної справи. Процес підготовки тесту досить простий, а всю основну роботу зробить за вас кухонна техніка.
- Борошно - 200-250 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 100-150 грам
- Розпушувач - 11 грам
- Лимон - 1 штука
1. Даний рецепт приготування лимонного кексу в мультиварці є скоріше базовим, так як його запросто можна трансформувати за власним смаком. Для приготування тіста необхідно дістати вершкове масло і дати йому трохи розм'якшити.
2. Потім додати цукор і почати заважати. Маса повинна вийдуть максимально однорідною.
3. Саме час додати яйця і продовжувати активно збивати.
4. Тим часом потрібно зняти цедру одного лимона. Зробити це можна за допомогою середньої або дрібній тертці, в залежності від того, чи хочете ви відчувати шматочки цедри в кексі.
5. Цедру відправити в тісто і ретельно перемішати.
6. З лимона вичавити сік (можна взяти тільки половину лимона) і також додати в тісто.
7. Тісто потрібно добре збити за допомогою міксера на невеликих оборотах.
8. Борошно просіяти і додати в тісто разом з розпушувачем.
9. Коли тісто повністю готове, чашу мультиварки змастити вершковим маслом і вилити туди тісто. Включити режим Випічка на 55 хвилин.
10. Коли лимонний кекс в мультиварці в домашніх умовах готовий, його потрібно залишити в мультиварці ще на 15-20 хвилин, щоб він охолов. Зверху присипати цукровою пудрою і можна подавати до столу.