Лимонні пряники
(покроковий рецепт з фото)
Побалуйте своїх ласунів ароматної зимової випічкою, ніжними вершковими пряничка з лимоном. Такі пряники можна полити глазур'ю або їсти просто так зі стаканчиком молока!
Зараз я розповім вам, як приготувати "лимонні пряники" . Для рецепта знадобиться один середній лимон, не хвилюйтесь, кислими пряники НЕ будуть, лимонний сік погасить соду, тісто буде пишним і солодким. Пряники м'які, щільні, як і годиться бути пряникам. Детальніше дивіться в рецепті з покроковими фотографіями. Хай щастить!
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Вода - 1 Склянка
- Сода харчова - 1 Чайна ложка

1. Підготуйте продукти. Приступимо!

2. Воду з'єднайте з цукром, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, проваріть хвилинку, щоб утворився легкий цукровий сироп. Можна трохи довше варити, якщо хочете отримати карамельний смак.

3. Лимон натріть на крупній тертці або подрібніть чоппером. Видаліть кісточки обов'язково.

4. До лимону додайте яйце і вершкове масло. Його краще подрібнити.

5. Влийте гарячий сироп, перемішайте. Всипте борошно і соду.

6. Тісто стає повітряним, піднімається, йде реакція соди і лимонного соку. Продовжуйте вводити борошно невеликими частинами. Замісити м'яке і пластичне тісто.

7. Тепер сформуйте пряники. Це можна зробити різними способами: розкачати тісто не менше 1 см, вирізати вирубкою для печива; можна сформувати просто кульки і випікати; можна на кульки нанести малюнок.

8. Випікайте в гарячій духовці (180 градусів) 25 хвилин або до рум'яної скоринки.

9. Усередині вони м'які, смачні і лимонні!

10. Готові лимонні пряники посипте цукровою пудрою або полийте глазур'ю. Приємного!