Лихоманка, тушкована в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Тріска - це дуже смачна риба з невеликою кількістю кісток, але для того, щоб вона залишалася ніжною, її потрібно правильно приготувати! Ділюся з вами одним зі своїх улюблених рецептів тушкованої тріски.
Дуже добре поєднується це блюдо з гарніром з круп і овочевими салатами, але головне те, що готується така рибка досить легко і швидко. Гасити її також можна в молоці, вершках. А якщо хочете просто отримати хрустку, соковиту рибку, НЕ тушкуйте її
- Лихоманка - 1 штука (вагою до 2 кг)
- Борошно пшеничне - За смаком (для обвалювання риби)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Крем - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
Якщо ви використовуєте заморожену тріску, її потрібно попередньо розморозити. Потім очистіть рибу від нутрощів, плівочок, плавників і наріжте на порційні шматочки. Товщину можете вибрати ту, яка вам подобається. Я ріжу на шматки по 3-4 см.
Тепер зробіть суміш для панірування риби, змішайте борошно з сіллю і перцем. При бажанні додайте свої улюблені спеції, добре все перемішайте, обваляйте в суміші, що вийшла шматочки тріски.
Добре розігрійте сковороду з рослинним маслом, викладіть рибу і, зменшивши трохи вогонь, обсмажте шматочки з кожної сторони до отримання піджареної скоринки.
Після того як ви обсмажити все шматочки тріски, викладіть їх назад в сковороду, додайте сметану. Її кількість вибирайте на свій смак. Якщо візьмете сметани побільше, вийде своєрідна підлива, теж дуже смачна.
Гасити тріску потрібно хвилин 10-20 (в залежності від товщини і кількості риби).
Готовим блюдо буде, коли м'якоть легко відходить від кістки і в ній немає рожевих або червоних прожилок.
Гасити тріску потрібно хвилин 10-20 (в залежності від товщини і кількості риби).
Готовим блюдо буде, коли м'якоть легко відходить від кістки і в ній немає рожевих або червоних прожилок.