Рецепт Лихоманка, тушкована в молоці фото

Лихоманка, тушкована в молоці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Молочні продукти , Молоко
Роздільне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 45 хв.

Рибка, тушкована в молоці зі спеціями і овочами, виходить пікантною, соковитою і ніжною одночасно. Це вишукане блюдо для цінителів пікантних рибних страв. Дивіться рецепт тріски, тушкованої в молоці.

Опис приготування:

Тріска хороша не тільки смажена, але і тушкована. Особливо цікавою риба виходить в молоці. Для приготування тушкованою тріски в молоці нам знадобиться молоко середньої жирності (не отримують superpasterizovannoe), капуста китайська (нЕ пекінська, і Бок Чой). Якщо не знайдете китайську, замініть її на кольорову або звичайну (можна навіть брокколі). Суміш каррі, імбиру і часнику додасть готовому блюду чудовий аромат і нотку пікантності.

  • Лихоманка - 2 штуки
  • Картопля - 4-5 штук
  • Каррі - 1 Чайна ложка
  • Молоко - 400 мілілітрів
  • Braai - 1 пучок
  • Зубчик - 1-2 зубчиків
  • Імбир - 50 грам
  • Перець чилі - 2 штуки
  • Китайська капуста - 250 грам
  • Лавровий лист - 1 штука (або лимонний)
лихоманка, тушкована в молоці - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти: картоплю почистіть і поріжте четвертинками (якщо картопля молода, можете її навіть не чистити), Капусту Бок-Чой поріжте навпіл, часник і імбир дрібно порубати або подрібніть в чеснокодавке. Кінзу поріжте крупно.
лихоманка, тушкована в молоці - фото крок 2
Поставте воду для картоплі на вогонь, приправити сіллю, коли закипить, закиньте в неї картоплю варитися хвилин на 6-8. Потім воду злийте і картоплю відставте поки в сторону.
лихоманка, тушкована в молоці - фото крок 3
У глибокій сковороді або каструльці розігрійте оливкову олію. Додайте в нього часник і імбир, перчики чилі і лимонний лист (або лавровий). Перемішайте, готуйте одну хвилину. Потім поступово всипте каррі, постійно помішуючи при цьому не перестаючи.
лихоманка, тушкована в молоці - фото крок 4
Потім відразу, як размешали каррі, влейте молоко. Перемішайте акуратно лопаткою (каррі може пристати до дна сковороди, не варто цього допускати). Зменшіть вогонь, доведіть молоко до кипіння. Потім викладіть порційні шматочки тріски в молоко. Гасіть по 2-3 хвилини з кожного боку. Після цього додайте картоплю.
лихоманка, тушкована в молоці - фото крок 5
Разом з картоплею додайте капусту. Готуйте все разом хвилини 3-5. Помішуйте, щоб каррі рівномірно покрив і тріску, і картоплю з капустою. При необхідності тушкуйте довше, у мене була молода картопля, зварилася вона швидко.
лихоманка, тушкована в молоці - фото крок 6
Готову тушковану в молоці тріску подавайте на"подушці" з картоплі і капусти. Прикрасьте готову страву кінзою.
лихоманка, тушкована в молоці - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти