Лихоманка, тушкована в молоці
(покроковий рецепт з фото)
Рибка, тушкована в молоці зі спеціями і овочами, виходить пікантною, соковитою і ніжною одночасно. Це вишукане блюдо для цінителів пікантних рибних страв. Дивіться рецепт тріски, тушкованої в молоці.
Тріска хороша не тільки смажена, але і тушкована. Особливо цікавою риба виходить в молоці. Для приготування тушкованою тріски в молоці нам знадобиться молоко середньої жирності (не отримують superpasterizovannoe), капуста китайська (нЕ пекінська, і Бок Чой). Якщо не знайдете китайську, замініть її на кольорову або звичайну (можна навіть брокколі). Суміш каррі, імбиру і часнику додасть готовому блюду чудовий аромат і нотку пікантності.
- Лихоманка - 2 штуки
- Картопля - 4-5 штук
- Каррі - 1 Чайна ложка
- Молоко - 400 мілілітрів
- Braai - 1 пучок
- Зубчик - 1-2 зубчиків
- Імбир - 50 грам
- Перець чилі - 2 штуки
- Китайська капуста - 250 грам
- Лавровий лист - 1 штука (або лимонний)
Підготуйте інгредієнти: картоплю почистіть і поріжте четвертинками (якщо картопля молода, можете її навіть не чистити), Капусту Бок-Чой поріжте навпіл, часник і імбир дрібно порубати або подрібніть в чеснокодавке. Кінзу поріжте крупно.
Поставте воду для картоплі на вогонь, приправити сіллю, коли закипить, закиньте в неї картоплю варитися хвилин на 6-8. Потім воду злийте і картоплю відставте поки в сторону.
У глибокій сковороді або каструльці розігрійте оливкову олію. Додайте в нього часник і імбир, перчики чилі і лимонний лист (або лавровий). Перемішайте, готуйте одну хвилину. Потім поступово всипте каррі, постійно помішуючи при цьому не перестаючи.
Потім відразу, як размешали каррі, влейте молоко. Перемішайте акуратно лопаткою (каррі може пристати до дна сковороди, не варто цього допускати). Зменшіть вогонь, доведіть молоко до кипіння. Потім викладіть порційні шматочки тріски в молоко. Гасіть по 2-3 хвилини з кожного боку. Після цього додайте картоплю.
Разом з картоплею додайте капусту. Готуйте все разом хвилини 3-5. Помішуйте, щоб каррі рівномірно покрив і тріску, і картоплю з капустою. При необхідності тушкуйте довше, у мене була молода картопля, зварилася вона швидко.
Готову тушковану в молоці тріску подавайте на "подушці" з картоплі і капусти. Прикрасьте готову страву кінзою.
Смачного!