Рецепт Лигурийский лимонний пиріг від П'єра Ерме фото

Лигурийский лимонний пиріг від П'єра Ерме
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Ягоди , Фрукти , Яйця , Лимон
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати лигурийский лимонний пиріг від П'єра Ерме - один з найпопулярніших рецептів від знаменитого французького кондитера. Пиріг виходить ніжним і ароматним.

Опис приготування:

Пиріг, приготований за цим рецептом, виглядає, як вишукана випічка, але ви здивуєтеся, дізнавшись, що приготувати його не так вже й складно. Лимонна цедра і лимонний сік надають пирога дуже приємний цитрусовий аромат, а хрустке безе створює контраст з ніжним тестом. Обов'язково додайте трохи ягід для тог, щоб пиріг вийшов з родзинкою. Саме ягоди роблять його красивішим в розрізі. Такий пиріг подайте до чашечки кави або какао. За бажанням можна подати його з шоколадним сиропом.

  • Цукор - 250 грам(200 г - в тісто, 50 г - в безе)
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Оливкова олія першого віджиму - 100 грам
  • Лимонний сік - 30 грам
  • Борошно - 220 грам
  • Малина свіжа - 100 грам (або заморожена)
  • Цедра лимону - 2 Ст. Ложки
  • Яйце куряче середнього розміру - 4 штуки
  • Білок курячого яйця - 1 штука
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
лигурийский лимонний пиріг від П'єра Ерме - фото крок 1
1. Лимонну цедру перетріть з цукром, додайте яйця і збийте міксером протягом 5 хвилин до пишної світлої маси. Додайте розтоплене і остигле вершкове масло, оливкова олія і лимонний сік.
лигурийский лимонний пиріг від П'єра Ерме - фото крок 2
2. Збийте міксером. Борошно змішайте з розпушувачем і з'єднайте обидві маси. Дно рознімної форми для випічки вистелити папером для випічки, а бортики змастіть вершковим маслом.
лигурийский лимонний пиріг від П'єра Ерме - фото крок 3
3. Викладіть 2/3 тесту, потім - малину, після чого - тісто. Розрівняйте і випікайте в розігрітій до 180 градусів 50 хвилин.
лигурийский лимонний пиріг від П'єра Ерме - фото крок 4
4. Білки збийте до стійкої піни за допомогою міксера, після чого додайте цукор і збийте до стійких піків. Покрийте остиглий пиріг збитими яйцями і відправте в розігріту до 250 градусів духовку до золотистого кольору безе.
лигурийский лимонний пиріг від П'єра Ерме - фото крок 5
5. Дайте пирогу охолонути. Смачного!

Схожі рецепти