Ледачі голубці духові
(покроковий рецепт з фото)
Ох, люблю голубці! Але часом процес їх приготування настільки тривалий і трудомісткий, що відбиває все бажання. Можна піти іншим шляхом: розповім, як приготувати ліниві голубці духові.
Такі голубці робляться набагато простіше і швидше, а на смак нічим не поступаються звичайним. Ви можете використовувати будь-який фарш для начинки: курячий, свинячий, яловичий і їх суміш. Подавайте ліниві голубці гарячими. Їх запікають зі сметанним, томатним соусом (або змішують обидва). Такі голубці можна обсмажити на сковороді, а потім гасити в каструлі з соусом.
- М'ясний фарш - 1 кілограм
- Капуста - 500 грам (білокачанна )
- Морквина - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Мал - 0, 5 склянки (відвареної)
- Яйця - 1 штука
- Зелень - 1 пучок
- Часник - 2 зубчики
- Сіль, перець - За смаком
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок
- Вода - За смаком
1. Відваріть рис до готовності в підсоленій воді, потім відкиньте на друшляк.
2. Очистіть і подрібніть цибулю, потім обсмажте його на розпеченій сковороді з додаванням рослинної олії.
3. Очистіть і натріть на крупній тертці моркву, додайте її до цибулі і перемішайте.
4. Капусту наріжте дрібно і викладіть до обсмаженої моркви і цибулі.
5. Готуйте вміст сковороди близько 10 хвилин, потім перекладіть овочі в миску.
6. У миску до овочів додайте відварений рис, перемішайте.
7. Очистіть і подрібніть часник, викладіть його в миску до решти інгредієнтів, додайте подрібнену зелень.
8. Додайте до овочів готовий фарш (або попередньо перекрутити м'ясо).
9. Посоліть і поперчіть за смаком, вбийте яйце, гарненько перемішайте все.
10. У мірну чашу викладіть сметану (будь-якої жирності).
11. До сметані додайте пару ложок томатної пасти або 5-6 столових ложок томатного соусу.
12. Розмішайте і додайте сіль, спеції, влийте воду, щоб вийшло близько 500 мілілітрів соусу.
13. З фаршу сформуйте невеликі котлети або тефтелі, викладіть їх в форму для запікання і залийте соусом.
14. Випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці 30-40 хвилин.
15. Подавайте ліниві голубці відразу після приготування.