Лазанья з шинкою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт лазаньї з шинкою і сиром простий, блюдо добре на смак, я дозволила собі додати трохи кабачка і не пошкодувала. Лазанья виходить ніжна, з насиченим грибним смаком. Рекомендую.
Спочатку треба обсмажити гриби з цибулею, потім додаємо кабачок, спеції, курячий бульйон і вершки. Тушкуємо до готовності кабачка і починаємо формувати лазанью в формі для запікання. Все це справа присипаємо сиром і відправляємо в духовку на півгодини.
- Шинка - 250 грам
- Курячий бульйон - 200 мілілітрів
- Кабачок - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Розмарин сухий - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Тісто для лазаньї - 350 грам
- Печериці свіжі - 250 грам
- Каперсами - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Вершки - 350 мілілітрів
- Сир "пармезан" - 250 грам
- Часник - 2 зубчики
Приготуємо грибне рагу для лазаньї. У сковороді на олії на середньому вогні обсмажити часник і додамо гриби. Все трохи обсмажити.
Додамо дрібно нарізану цибулю і продовжимо смажити.
Тепер черга кабачків. Їх теж потрібно нарізати і додати до грибів. Трохи протушкувати.
Додаємо сіль, перець, розмарин, перемішуємо все і тушкуємо 2 хвилини.
Вливаємо курячий бульйон і додаємо каперси. Дамо суміші закипіти і тушкуємо на повільному вогні кілька хвилин.
Вливаємо вершки і тушкуємо до готовності кабачка ще хвилини 4-5. Готове рагу зняти з вогню.
На дно форми для запікання наливаємо трохи оливкового масла і викладаємо листи лазаньї. Потім кладемо трохи нарізаного кубиками бекону. Кладемо два ополоника грибного рагу і розрівнюємо ложкою.
Трохи присипаючи сиром.
Викладемо листи лазаньї і знову все повторимо. І так до заповнення форми. Вийде три шари начинки і чотири шари листів лазаньї.
На верхній шар лазаньї прібережём ополоник соусу від рагу, рівномірно розіллємо його на аркуші тесту. Посипем сиром і прикрасимо грибами. Закриємо фольгою і відправимо в духовку на 25 хвилин при температурі 220 градусів. Потім фольгу треба прибрати, podrumânit 'хвилин 15 і можна діставати з духовки.
Готової лазіння дати постояти хвилин 10 і подавати. Смачного!