Лаваш-крекер
(покроковий рецепт з фото)
Кожній господині необхідно регулярно оновлювати свій список закусок, тому розповім, як приготувати лаваш-крекер. Така закуска добре підійде до пива, стане доповненням до салатів або перших страв.
Вам обов'язково сподобається лаваш-крекер, якщо ви любите хрусткі закуски. Більш того, ця закуска ще й дуже корисна завдяки насінню соняшнику, гарбуза, кунжуту і меду, який необхідно додавати в тісто. Такий лаваш можна брати з собою на роботу або в школу в якості легкого перекусу. Ви можете змінити начинку, наприклад, додати кмин, розмарин або сушені трави для більш насиченого аромату. Обов'язково приготуйте таку закуску, не пошкодуєте!
- Борошно пшеничне - 190 грам
- Мед - 20 грам
- Рослинна олія - 15 грам
- Дріжджі пресовані - 5 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сіль велика морська - 1 Чайна ложка
- Часник сушений - 1 Чайна ложка
- Вода - 110 мілілітрів
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Насіння соняшнику - 2 Ст. Ложки
- Паприка мелена - 1 Ст. Ложка
- Насіння гарбузове - 2 Ст. Ложки
1. Просіяне борошно розітріть з пресованими дріжджами в дрібну крихту. Додайте сіль, мед і рослинне масло, добре змішайте.
2. Додайте воду і замісити еластичне тісто (місити потрібно не менше п'яти хвилин). Обкатайте тісто в рослинному маслі, помістіть в миску, наройте харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 40 хвилин.
3. Розділіть тісто на дві частини і розкачати в тонкий пласт. За допомогою качалки перенесіть пласт на папір для випічки і дайте постояти при кімнатній температурі 10 хвилин.
4. Змастіть пласт водою за допомогою пензлика, posyp'te паприки, морською сіллю, часником, насінням соняшнику, гарбуза і кунжутом. Акуратно, злегка придавлюючи, пройдіться по лаваш качалкою. Розріжте лаваш на квадрати.
5. Перенесіть лаваш на деко і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Смачного!