Ламажо
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.
Ламажо (озброїти. Lahmajo лахмаджо, тур. Lahmacun лахмаджун) - східне блюдо. Його ще називають вірменської піцою. Ця тонка коржик з м'ясним фаршем. Вона досить ситна і дуже смачна.
Опис приготування:
Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати ламаджо. Тут все просто! головне, щоб маленька коржик була розгорнута тонко, а начинка не повинна бути густою, скоріше рідкої, щоб легко намазувати на корж. Готуйте з задоволенням!
- Борошно - 500 грам
- Maconi - 1 Склянка (або кефір)
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Фарш м'ясний - 500 грам (баранина + свинина)
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 1 штука
- Зелень - 1 пучок (фіолетовий базилік, петрушка)
- Часник - 1 зубчик
Просійте борошно в миску. Зробіть в центрі поглиблення, влийте туди мацоні, додайте сіль. Замісити еластичне тісто, як на пельмені, накрийте і відставте на час, щоб розвинулася клейковина.
Поки тісто"відпочиває" , приготуйте начинку. Цибулю і часник дрібно поріжте, подрібніть зелень, додайте фарш, томатну пасту, приправити сіллю.
Начинку відставте настоюватися.
"Відпочиле" тісто поділіть на рівні частини, з кожної скачайте кульку розміром з тенісний кульку. Шарик розкачайте в коржик діаметром 12 см. Нанесіть начинку, мені було зручно за допомогою вилки.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Заготовки викладіть на деко, злегка змащений маслом, і випікайте 10 хвилин в розігрітій духовці. Чи не пересушити тонко розкачане тісто!
Подавайте ламаджо гарячими! Смачного!