Kyufene
(покроковий рецепт з фото)
Кюнефе - турецька десерт, який ні з чим не порівняти. Щоб зрозуміти смак, його потрібно просто спробувати і звичайно краще на його батьківщині. Але при бажанні його можна зробити і вдома при наявності тесту.
Подавати цей десерт можна з чаєм, морозивом або збитими вершками. У мене вийшло 4 порції. Десерт однозначно смачний і незвичайний. Відмінна ідея коли хочеться спробувати спекти щось новеньке. До того ж готується він дуже швидко і просто.
- Тісто катаіфі - 250 грам
- Вершкове масло - 75 грам
- Мед - 2.5 Ст. Ложки(1 ст.Л. - в тісто, 1.5 ст.Л. - в сироп)
- Сир моцарела - 125 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Цукор - 300 грам
- Сік лимонний - 2 Ст. Ложки

Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування десерту Кюнефе. Тісто вийміть з морозилки і розморозити при кімнатній температурі.

Для початку зваріть сироп. У каструлю всипте цукор, додайте мед, влийте воду і лимонний сік.

Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Варіть протягом 7 хвилин знімаючи піну. Зніміть з вогню і остудіть до кімнатної температури.

У миску викладіть вершкове масло і 1 столову ложку меду. Розтопіть будь-яким зручним для вас способом.

Тісто розділіть на окремі волокна і порвіть або поріжте на шматочки.

Полийте тісто розтопленим маслом з медом і добре перемішайте, щоб воно рівномірно розподілилося.

Форми для запікання змастіть маслом. Розкладіть по формах половину тіста.

Тонко поріжте сир і викладіть поверх тесту.

Розкладіть тісто по формах і притисніть руками.

Поставте в гарячу духовку і випікайте при температурі 180 градусів протягом 15 хвилин.

Вийміть форми з духовки і відразу трохи полийте сиропом. Дайте постояти 2-3 хвилини і полийте знову.

Дайте постояти 5 хвилин і переверніть на блюдо. Прикрасьте Кюнефе меленими фісташками і подавайте до столу. Приємного чаювання!