Рецепт Kyufene фото

Kyufene
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Тісто
Дієтичне харчування
На полуденок , На святковий стіл
Солодке , Десерти
Кількість порцій: 4
Час приготування: 45 хв.

Кюнефе - турецька десерт, який ні з чим не порівняти. Щоб зрозуміти смак, його потрібно просто спробувати і звичайно краще на його батьківщині. Але при бажанні його можна зробити і вдома при наявності тесту.

Опис приготування:

Подавати цей десерт можна з чаєм, морозивом або збитими вершками. У мене вийшло 4 порції. Десерт однозначно смачний і незвичайний. Відмінна ідея коли хочеться спробувати спекти щось новеньке. До того ж готується він дуже швидко і просто.

  • Тісто катаіфі - 250 грам
  • Вершкове масло - 75 грам
  • Мед - 2.5 Ст. Ложки(1 ст.Л. - в тісто, 1.5 ст.Л. - в сироп)
  • Сир моцарела - 125 грам
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Цукор - 300 грам
  • Сік лимонний - 2 Ст. Ложки
kyufene - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування десерту Кюнефе. Тісто вийміть з морозилки і розморозити при кімнатній температурі.
kyufene - фото крок 2
Для початку зваріть сироп. У каструлю всипте цукор, додайте мед, влийте воду і лимонний сік.
kyufene - фото крок 3
Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Варіть протягом 7 хвилин знімаючи піну. Зніміть з вогню і остудіть до кімнатної температури.
kyufene - фото крок 4
У миску викладіть вершкове масло і 1 столову ложку меду. Розтопіть будь-яким зручним для вас способом.
kyufene - фото крок 5
Тісто розділіть на окремі волокна і порвіть або поріжте на шматочки.
kyufene - фото крок 6
Полийте тісто розтопленим маслом з медом і добре перемішайте, щоб воно рівномірно розподілилося.
kyufene - фото крок 7
Форми для запікання змастіть маслом. Розкладіть по формах половину тіста.
kyufene - фото крок 8
Тонко поріжте сир і викладіть поверх тесту.
kyufene - фото крок 9
Розкладіть тісто по формах і притисніть руками.
kyufene - фото крок 10
Поставте в гарячу духовку і випікайте при температурі 180 градусів протягом 15 хвилин.
kyufene - фото крок 11
Вийміть форми з духовки і відразу трохи полийте сиропом. Дайте постояти 2-3 хвилини і полийте знову.
kyufene - фото крок 12
Дайте постояти 5 хвилин і переверніть на блюдо. Прикрасьте Кюнефе меленими фісташками і подавайте до столу. Приємного чаювання!

Схожі рецепти