Квас на вівсі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам належить приготувати охолоджуючий, корисний напій, то придивіться до рецептом квасу на вівсі. Він втаязикє спрагу, насичує організм корисними речовинами, покращує обмінні процеси.
Дуже простий і бюджетний рецепт, як приготувати квас на вівсі, сподобається всім господиням. Він володіє багатьма позитивними якостями: зміцнює здоров'я, допомагає позбутися від зайвих кілограмів. Часу на підготовку йде дуже мало. Має бути тільки почекати, показати зрілість. Після цього досить одного дня - і квас буде готовий до вживання. Цей натуральний напій дуже швидко псується навіть в холодильнику. Так що наготувати його про запас не вийде. Але можна регулювати його кількість, коли ставиться закваска. З півлітрової банки вівса виходить вихід - 2, 5 літра квасу.
- Овес - 0, 5 кілограма
- Цукор - 7 Ст. Ложок
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Вода - 3 L
1. Візьміть овес, відмірявши його кількість півлітрової банкою. Для цього підходить овес довгастий разом з лушпинням. Зерна вівса ретельно обмийте. Потім складіть в глибоку банку. Залийте сирою водою.
2. У закваску всипте цукор. Досить 5 ст. Ложок. Слідувати, щоб вода не доходила до краю банки. Ретельно розмішайте цукор з вівсом. Поставте в тепле місце.
3. Після закінчення 5 доби видаліть воду з банки (вона не знадобиться). Отриману закваску залийте чистою водою. З'єднайте з медом і цукром.
4. Через добу квас готовий до вживання. Тепер вам відомо, як приготувати квас на вівсі, процідіть напій через чисту тканину або марлю. Поставте охолодитися. Після чого пийте на здоров'я.