Квас із сухофруктів
(покроковий рецепт з фото)
Є такі страви, які асоціюються з конкретним продуктом. Наприклад - квас. Коли ми говоримо про цей напій, то розуміємо, що він буде настоюватися на хлібі і дріжджах. А як щодо сухофруктів?
Хоча іноді можна помилитися. Коли я дізналася про те, як приготувати квас із сухофруктів, то була здивована. Він робиться на основі сушених фруктів і води. І ніякого звичного складу. Такий напій актуальний в спекотну пору. Він втаязикє спрагу, мабуть, краще холодних соків і тим більше краще шкідливої газованої.
1. Груші і яблука залийте кип'яченою водою. Залиште їх при кімнатній температурі на 3 дня.
2. Потім переставте в холодильник на 20 днів.
3. Після цього процідіть напій, додайте в нього родзинки. Розлийте його по пляшках, які потім відразу ж закупорьте. Залиште шийкою вниз в прохолодному місці на 2 тижні. Квас готовий!
- Вода кип'ячена холодна - 3 L
- Ізюм - 70 грам
- Яблука сушені - 2 склянки
- Груші сушені - 2 склянки
1. Груші і яблука залийте кип'яченою водою. Залиште їх при кімнатній температурі на 3 дня.
2. Потім переставте в холодильник на 20 днів.
3. Після цього процідіть напій, додайте в нього родзинки. Розлийте його по пляшках, які потім відразу ж закупорьте. Залиште шийкою вниз в прохолодному місці на 2 тижні. Квас готовий!