Кваc дoмашній бeз дрожжeй
(покроковий рецепт з фото)
Золотистий шиплячий солодкуватий напій ... Що може бути краще жарким літом? Хочу поділитися сьогодні з вами відмінним рецептом, як приготувати квас домашній без дріжджів. Впевнена, вам це стане в нагоді.
Освіжаючий охолоджений квас - це чудовий напій як для повсякденного, так і для святкового столу. Нескладний у приготуванні і дуже смачний і корисний, домашній квас може з легкістю замінити собою будь-які солодку газовану воду з прилавків і принести задоволення і дорослим, і дітям.
- Кип'ячена вода - 2 L (кімнатної температури)
- Житній хліб - 70 грам
- Цукор - 2 чайних ложки
1
Візьміть склянку води, одну столову ложку цукру і подрібнений хліб (20 грамів), помістіть їх в півлітрову банку; поставте ee в тепло на добу-дві.
2
Потім візьміть готову закваску і перелийте її в дволітрову банку. Додайте в неї ще столову ложку цукру (40-50 грамів), подрібненого житнього хліба, долийте воду до країв, закрийте кришкою. Потрібно ще дати настоятися (добу).
3
Злийте дві третини квасу в іншу ємність ... І можете пробувати квас! В третину налийте воду, додайте хліб і знову наполягайте. Kвас з цієї закваски ви можете готувати довго!