Рецепт Кутя в духовці фото

Кутя в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Фрукти , Крупи , Сухофрукти , Пшоно і пшениця , Ізюм
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Різдво
Гарячі страви , Десерти , Каші
Кількість порцій: 5
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Наші предки готували кутю в печі. Я приготую це святкове блюдо так, як вчила бабуся, але, замість печі, запечу кутю в духовці.

Опис приготування:

Кутю в духовці можна приготувати з пшениці. Замочіть її на кілька годин, потім разом з горіхами і сухофруктами складіть в горщик і відваріть в духовці до готовності. Це займе близько години. Поки кутя вариться, займіться маком. Замочіть його в окропі на 15 хвилин. Потім воду злийте, додайте трохи холодної води і зітреш його. Відцідіть через полотно вийшло"макове молоко" і додайте його в готову кутю. Охолодіть її і подайте на стіл. Смачного!

  • Пшенична крупа - 300 грам
  • Ізюм - 40 грам
  • Вишня солодка - 20 грам
  • Горіхи - 20 грам
  • Мак - 50 грам
  • Вода - 600 мілілітрів
  • Мед - 2 Ст. Ложки
кутя в духовці - фото крок 1
Пшеницю замочити на кілька годин у воді, потім промийте і складіть її в горщик.
кутя в духовці - фото крок 2
Додайте сухофрукти, горіхи, залийте водою і варіть близько години в духовці. Готовність перевіряйте на смак.
кутя в духовці - фото крок 3
Мак залийте окропом на 15 хвилин, потім злийте воду.
кутя в духовці - фото крок 4
Потім додайте трохи холодної води і гарненько зітреш.
кутя в духовці - фото крок 5
Відцідіть через полотно вийшло"макове молоко" і додайте його в готову кутю. Охолодіть її і подайте на стіл.

Схожі рецепти