Кутя в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 5 г. 0 хв.
Наші предки готували кутю в печі. Я приготую це святкове блюдо так, як вчила бабуся, але, замість печі, запечу кутю в духовці.
Опис приготування:
Кутю в духовці можна приготувати з пшениці. Замочіть її на кілька годин, потім разом з горіхами і сухофруктами складіть в горщик і відваріть в духовці до готовності. Це займе близько години. Поки кутя вариться, займіться маком. Замочіть його в окропі на 15 хвилин. Потім воду злийте, додайте трохи холодної води і зітреш його. Відцідіть через полотно вийшло"макове молоко" і додайте його в готову кутю. Охолодіть її і подайте на стіл. Смачного!
- Пшенична крупа - 300 грам
- Ізюм - 40 грам
- Вишня солодка - 20 грам
- Горіхи - 20 грам
- Мак - 50 грам
- Вода - 600 мілілітрів
- Мед - 2 Ст. Ложки
Пшеницю замочити на кілька годин у воді, потім промийте і складіть її в горщик.
Додайте сухофрукти, горіхи, залийте водою і варіть близько години в духовці. Готовність перевіряйте на смак.
Мак залийте окропом на 15 хвилин, потім злийте воду.
Потім додайте трохи холодної води і гарненько зітреш.
Відцідіть через полотно вийшло"макове молоко" і додайте його в готову кутю. Охолодіть її і подайте на стіл.