Курячі стегенця з соусом
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт узятий з французької кухні, тому передбачає, що блюдо буде дуже смачним і належить до високої кухні. Поділюся з вами рецептом, як приготувати курячі окости з соусом.
Таке блюдо дуже популярно в Нормандії - один з регіонів Франції, який славиться урожаєм яблук і яблучним сидром. Курячі ніжки варто спершу обсмажити до золотистої скоринки, а потім протушкувати з яблуками і цибулею. Соус готується на основі утворилися соків з додаванням вершків і алкоголю.
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Яблука - 2 штуки
- Борошно - За смаком
- Курячі стегенця - 4 штуки
- Сіль - За смаком
- Цибуля - 1 штука
- Яблучний сидр - 475 мілілітрів
- Коньяк - 120 мілілітрів
- Сушений чебрець - 1 Чайна ложка
- Вершки - 0, 5 склянки
1. М'ясо вимийте і витріть, потім посоліть і залиште на 20-30 хвилин. Тим часом наріжте яблука скибочками. Розігрійте сковороду з 2-ма столовими ложками вершкового масла, викладіть яблука в один шар і обсмажуйте до появи золотистої скоринки. Перекладіть готові яблука в тарілку.
2. Обваляйте курку в борошні, поверніть сковороду на вогонь і додайте вершкове масло, викладіть м'ясо на розігріту поверхню.
3. Обсмажуйте м'ясо до рум'яної скоринки з двох сторін, це займе близько 3-5 хвилин на одну сторону. Перекладіть м'ясо в окрему тарілку.
4. Поверніть сковороду на вогонь і розігрійте її, наріжте цибулю клинами і викладіть в сковороду, обсмажуйте близько 5-8 хвилин.
5. Влийте в сковороду коньяк, соскребите все залишки будь-якого жиру після обсмажування м'яса. Коли алкоголь зменшиться в два рази, тоді влийте яблучний сидр, додайте чебрець, сіль і доведіть до кипіння.
6. Поверніть м'ясо в сковороду і відправте її в розігрітий до 180 градусів духовку на півгодини.
7. Дістаньте сковороду з духовки і перекладіть м'ясо в тарілку. Поверніть сковороду на вогонь і поверніть яблука, уварюйте весь вміст в 2 рази.
8. Додайте в сковороду вершки, за смаком посоліть і вимкніть вогонь.
9. Подавайте курку з тушкованими яблуками і цибулею, полийте соусом.