Курячі котлети з батоном
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування котлет часто використовують батон. Він зовсім не замінює м'ясо в котлетах, його кладуть для соковитості страви і щільності маси.
Готуємо фарш для котлет з замоченого в вершках батона, курячого м'яса, спецій, лука. Формує і паніруємо котлети, потім смажимо в сковороді на олії до золотистого кольору.
- Куряче філе - 700 грам
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Вершки 20% - 300 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Майоран сушений - За смаком
- Паприка мелена - За смаком
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Панірувальні сухарі або борошно - За смаком
- Батон білого хліба - 60 грам
Ріпчасту цибулю нарізати дрібними кубиками. Можна використовувати комбайн для нарізки (щоб не плакати).
До цибулі додайте м'ясо курки, перекручене на м'ясорубці.
Розмочити батон білого хліба в молоці. Батон попередньо потрібно порвати на шматочки. Так він швидше розмокне.
Батон пом'яти руками, щоб він розійшовся в вершках і вилити до фаршу. Розмішати. Додайте сіль, майоран і мелену паприку.
З отриманого фаршу сформуйте котлети. Обваляйте в паніровці. Панірування може бути будь-який. Я люблю панірувальні сухарі, а ви можете взяти просту муку або вівсяну муку (мелені вівсяні пластівці).
Обсмажте з двох сторін до готовності на рослинній олії. Подайте до столу.