Куряче суфле в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Мій рецепт підкаже вам, як приготувати куряче суфле в духовці. Воно виходить дуже ніжним і смачним. Для аромату я додала прованські трави і зубчик часнику. Дивіться рецепт!
Для суфле візьміть саму ніжну частину курки, подрібніть її. Додайте терту картоплю, збитий білок, жовток і хліб, вимочений в молоці. Отриману суміш запікайте в духовці до готовності. Хай щастить!
- Куряче філе - 1 штука (велике, без шкіри)
- Картопля сирої - 2-5 штук (в залежності від розміру)
- Яйце - 1 штука
- Прованські трави - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Часник - 1 зубчик
- Молоко - 100 -150 мілілітрів
- Хліб білий - 100-120 грам
- Рослинна олія - 0, 5 чайних ложки (для змащування форми)
Підготуйте продукти для суфле. Зніміть з курячої грудки шкіру, вимийте м'ясо під проточною водою. Картопля очистіть від шкірки.
Подрібніть куряче філе з сіллю, часником і прованськими травами. Їх кількість можна регулювати на свій смак.
Хліб без скоринки замочіть в молоці. Молока не шкодуйте, тим соковитіше буде суфле.
Відокремте білок від жовтка, збийте до стійких піків з дрібкою солі.
Картопля натріть на тертці і додайте в куряче м'ясо. Туди ж введіть жовток, збитий білок і хліб з молоком.
Форму ля запікання змастіть рослинною олією. Викладіть отриманий фарш, розрівняйте, поставте форму в прогріту до 170-180 градусів духовку. Випікайте 35 хвилин.
Суфле готове! Дайте йому трохи охолонути в формі.
Переверніть суфле на тарілочку красивою рельєфною стороною - догори. Прикрасьте за смаком. Подавайте гарячим!