Куряче філе в картопляної шубці
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва являє собою такий собі гібрид дерунів і наггетсів. Виходить дуже ситно і смачно. Дуже рекомендую спробувати приготувати, не пошкодуєте!
Куряче філе в картопляної шубці дуже нагадує всім нам відомі нагеттси, але з невеликим бонусом у вигляді хрусткої картопляної оболонки. Постарайтеся нарізати шматочки грудки однакової товщини для їх одночасного приготування. Картоплю треба дуже добре віджати, наскільки це можливо. Не робіть товстим картопляний шар і не бійтеся придавлює його пальцями. Смажити потрібно в добре прогрітому маслі і викладати готові шматочки в чашу, застелену паперовим рушником. Це дозволить вам видалити надлишки жиру. Подавати потрібно відразу. Блюдо прекрасно поєднується з кетчупом, майонезом, сирним і часниковим соусом. Смачного!
- Куряче філе - 500 грам (грудка)
- Картопля - 5 штук (великі)
- Яєчний білок - 2 штуки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Крохмаль картопляний - 2 Ст. Ложки
- Спеції - 1/2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 300 мілілітрів
Складові.
Вирізка Допомога, обсушити і наріжте тонкими пластинами.
Філе складіть в чашу, приправити сіллю, додайте борошно і обваляйте так, щоб шматочки були повністю покриті борошном.
Картопля натріть на крупній тертці. Покладіть в тканину і гарненько відіжміть сік.
Додайте спеції, білки, крохмаль, посоліть і перемішайте.
Візьміть шматочок філе і обваляйте його в картопляної маси, притискаючи картопля пальцями.
Розігрійте рослинне масло до t = 180, занурте в нього шматочки. Готуйте до золотистої скоринки.
Виймайте з масла і кладіть на тарілку, застелену паперовим рушником. Подавайте гарячими.
Смачного!