Рецепт Куряча грудка з лимоном на сковороді фото

Куряча грудка з лимоном на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Куряча грудка
Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Способів приготування курячого м'яса дуже багато. Тут кожен вибирає для себе улюблені інгредієнти, поєднуються з цим м'ясом. Запишіть рецепт, як приготувати курячу грудку з лимоном на сковороді.

Опис приготування:

Цей рецепт родом з середземноморської кухні, тут не використовується звичні нам майонез, оцет або кефір для маринаду. Необхідну кислинку м'яса надає лимон. Спершу варто обсмажити м'ясо на сковороді, потім тушкуйте його під закритою кришкою з лимоном. Подавайте м'ясо гарячим, з відвареним рисом або макаронами.

  • Куряча грудка - 2 штуки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Курячий бульйон - 0, 5 склянки
  • Сухе біле вино - 1/3 склянки
  • Петрушка - За смаком
  • Лимон - 2 штуки
  • Оливки - 3/4 склянки
  • Каперсами - 1/3 склянки
куряча грудка з лимоном на сковороді - фото крок 1
1. Вимийте м'ясо, розріжте курячу грудку на 2 частини. Розігрійте вершкове масло і викладіть м'ясо, обсмажте його з двох боків до золотистої скоринки, перекладіть м'ясо в тарілку.
куряча грудка з лимоном на сковороді - фото крок 2
2. Поверніть сковороду на вогонь, додайте подрібнений часник і обсмажуйте 1 хвилину.
куряча грудка з лимоном на сковороді - фото крок 3
3. Влийте в сковороду вино, бульйон, доведіть до кипіння і варіть 3-5 хвилин на сильному вогні. Наріжте дрібно 2 гілочки петрушки, додайте їх в сковороду, вичавити сік одного лимона, сіль.
куряча грудка з лимоном на сковороді - фото крок 4
4. Викладіть в соус шматочки м'яса, викладіть навколо оливки і каперси. Наріжте лимон шматочками і викладіть на курку.
куряча грудка з лимоном на сковороді - фото крок 5
5. Гасіть все вміст ще 15 хвилин під закритою кришкою.
куряча грудка з лимоном на сковороді - фото крок 6
6. Готову страву прикрасьте свіжою петрушкою і подавайте до столу.

Схожі рецепти