Рецепт Курка, запечена з рисом фото

Курка, запечена з рисом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Крупи , Мал
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Рецепт приготування курки, запеченої з рисом, дуже простий, а ось результат - просто смакота. Дивимося і записуємо собі в куховарську книгу!

Опис приготування:

Будемо фарширувати цілу курку, тому беремо свіжу і домашню (в ідеалі, звичайно). Рису беремо 4 столових ложки з гіркою. Для приготування курки, запеченої з рисом також знадобиться трохи меду і вина. Якраз ці інгредієнти і стануть запорукою успіху неперевершеного аромату і смаку. Далі дивимося рецепт.

  • Курка - 1 штука
  • Рис відварний - 4 Ст. Ложки
  • Цибуля - 1 штука
  • Лимон - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Спеції - За смаком
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Вино - 50 мілілітрів
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Яйця відварні - 2 штуки
курка, запечена з рисом - фото крок 1
Готуємо начинку: відварений рис змішайте з обсмаженою цибулею і нарізаними яйцями вареними.
курка, запечена з рисом - фото крок 2
Курку помийте гарненько, сбризнете лимонним соком, сіль і poperčite.
курка, запечена з рисом - фото крок 3
Фаршируємо начинкою.
курка, запечена з рисом - фото крок 4
Кінці шкіри скріпіть зубочистками.
курка, запечена з рисом - фото крок 5
Натріть часничком.
курка, запечена з рисом - фото крок 6
Надішліть в духовку на 20 хвилин при температурі 200 градусів.
курка, запечена з рисом - фото крок 7
Через 20 хвилин налийте в деко склянку окропу, курку змастіть сумішшю вина і меду. Запікаємо до готовності, періодично поливаючи соком, що утворився.
Готову курку, запечену з рисом подаємо розрізаної. Смачного!

Схожі рецепти