Курка в сирній паніровці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.
Одне з кращих страв, що подобається всім без винятку, як дорослим, так і дітям - це курка в сирній паніровці, та й кому може не сподобатися таке ніжне м'ясо з хрусткою скоринкою.
Опис приготування:
Цей простий рецепт курки в сирній паніровці для мене справжня знахідка, адже з ним я можу за лічені хвилини приготувати закуску до пива або вина, а також частування для дітей. М'ясо виходить неймовірно м'яке, а корочка на ньому така хрустка і ароматна, що так і хочеться їсти його знову і знову. До речі, якщо не розрізати філе на дрібненькі шматочки, а смажити або запікати його цілком, то замість закуски ми отримаємо відмінне блюдо для ситної вечері або обіду. Загалом, цей рецепт приготування курки в сирній паніровці дуже корисний і зручний, так що візьміть обов'язково його на озброєння, можливо, він вам знадобиться незабаром.
- Куряче філе - 750 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сир твердих сортів - 200 грам
- Борошно - 70 грам
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку промиваємо філе під проточною водою і витираємо насухо, потім нарізаємо м'ясо на невеликі і не дуже товсті шматочки.
Далі ми розбиваємо в миску яйця, додаємо до них сіль і мелений перець за смаком, збиваємо яйця до однорідного стану.
Сир тремо на дрібній тертці, найкраще тут підійде Пармезан, але можна взяти і інші тверді сорти.
В окрему миску насипаємо борошно, тепер всі необхідні інгредієнти підготовлені.
Наливаємо на сковороду олію, а поки воно нагрівається, обвалюють шматочки філе в борошні.
Потім опускаємо кожен шматочок в збиті яйця.
І, нарешті, опускаємо в миску з тертим сиром.
Після всіх цих процедур викладаємо шматочки філе в розігріту олію.
Смажимо їх до утворення рум'яної скоринки з обох сторін.
Подаємо готову курку в сирній паніровці з будь-яким соусом на ваш смак. Приємного всім апетиту!