Хрусткі палички-цукіні в сирній паніровці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете приготувати легкий і смачний перекус або закуску на повсякденний стіл, то дивіться, як приготувати хрусткі палички-цукіні в сирній паніровці. Блюдо готується за все за півгодини.
Таке легке блюдо відмінно підійде для випадку, коли необхідно приготувати легке корисне блюдо. Якщо вам більше подобається запечений до хрусткої скоринки цукіні, наріжте його тонший і запікайте довше. Рекомендую використовувати саме пармезан, так як він не плавиться, а зберігає форму, перетворюючись в ароматну запечену скоринку. Ви можете подавати таке блюдо з будь-яким соусом або навіть майонезом, але раджу вам приготувати сметанний соус із зеленню, виходить дивовижно!
- Молодий кабачок або цукіні - 1 штука
- Пармезан - 100 грам
- Сушені трави - 1-2 чайних ложок
- Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Крем - 200 грам
- Кріп - 1 пучок
1. Для початку наріжте цукіні невеликими брусочками і викладіть їх на паперовий рушник, щоб пішла зайва волога.
2. Для панірування додайте дрібно натертий пармезан в панірувальні сухарі, посоліть і додайте спеції (розмарин і кінзу). Добре перемішайте. Далі розбийте в іншу миску яйце, додайте чорний перець і дрібно нарізаний зубчик часнику.
3. Для запікання бажано використовувати спеціальну форму з гратами, щоб повітря циркулював навколо цукіні, або ж використовувати звичайний лист, попередньо застелений пергаментним папером і змащений маслом.
4. Цукіні опустіть в яйце, потім - в панірувальні сухарі з сиром. Після цього викладіть цукіні на решітку або деко. Збризніть палички оливковою олією.
5. Запікайте в розігрітій до 220 градусів духовці приблизно 10 хвилин. Приготуйте соус. Для цього в сметану додайте дрібно нарізаний часник і дрібно нарізану зелень. Посоліть і перемішайте. Подавайте кабачки зі сметанним соусом. Смачного!