Хрусткі палички-цукіні в сирній паніровці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 30 хв.
Якщо ви хочете приготувати легкий і смачний перекус або закуску на повсякденний стіл, то дивіться, як приготувати хрусткі палички-цукіні в сирній паніровці. Блюдо готується за все за півгодини.
Опис приготування:
Таке легке блюдо відмінно підійде для випадку, коли необхідно приготувати легке корисне блюдо. Якщо вам більше подобається запечений до хрусткої скоринки цукіні, наріжте його тонший і запікайте довше. Рекомендую використовувати саме пармезан, так як він не плавиться, а зберігає форму, перетворюючись в ароматну запечену скоринку. Ви можете подавати таке блюдо з будь-яким соусом або навіть майонезом, але раджу вам приготувати сметанний соус із зеленню, виходить дивовижно!
- Молодий кабачок або цукіні - 1 штука
- Пармезан - 100 грам
- Сушені трави - 1-2 чайних ложок
- Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Крем - 200 грам
- Кріп - 1 пучок
1. Для початку наріжте цукіні невеликими брусочками і викладіть їх на паперовий рушник, щоб пішла зайва волога.
2. Для панірування додайте дрібно натертий пармезан в панірувальні сухарі, посоліть і додайте спеції (розмарин і кінзу). Добре перемішайте. Далі розбийте в іншу миску яйце, додайте чорний перець і дрібно нарізаний зубчик часнику.
3. Для запікання бажано використовувати спеціальну форму з гратами, щоб повітря циркулював навколо цукіні, або ж використовувати звичайний лист, попередньо застелений пергаментним папером і змащений маслом.
4. Цукіні опустіть в яйце, потім - в панірувальні сухарі з сиром. Після цього викладіть цукіні на решітку або деко. Збризніть палички оливковою олією.
5. Запікайте в розігрітій до 220 градусів духовці приблизно 10 хвилин. Приготуйте соус. Для цього в сметану додайте дрібно нарізаний часник і дрібно нарізану зелень. Посоліть і перемішайте. Подавайте кабачки зі сметанним соусом. Смачного!