Рецепт Курка в пакеті фото

Курка в пакеті
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви в рукаві , Страви цілком
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Курку у нас в родині готують часто. Це саме ходове м'ясне блюдо. До того ж, птах засвоюється краще, та й коштує дешевше. Ось, як приготувати курку в пакеті. Ну, або в рукаві, що один і той же.

Опис приготування:

Курка в пакеті хороша тим, що її не потрібно додатково сдабривать ніяким маслом. Блюдо виходить запеченим у власному соку. До речі, соковитості воно при цьому абсолютно не втрачає, навіть навпаки! Пакет краще не зав'язувати щільно, оскільки від високої температури він буде здуватися, що може призвести до його вибуху. Так що проткніть його заздалегідь. У пакет можна покласти овочі, фрукти та ягоди. Вони просочаться соками з курки і дадуть неповторний аромат.

  • Курка - 1 штука
  • Гірчичний - 1 Ст. Ложка
  • Крем - 100 грам
  • Часник - 5 зубчиків
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
  • Картопля - За смаком
курка в пакеті - фото крок 1
Робимо соус для маринування курки. Для цього можна використовувати майонез, густий прісний йогурт і багато іншого. Я використовую сметану. Розводжу сметану з гірчицею, меленим коріандром, паприкою і чорним перцем. Тру часник на дрібній тертці. Все перемішую.
курка в пакеті - фото крок 2
Тепер підготуємо курку. Я буду готувати її цілком, але можна робити так само і різні частини: наприклад, ніжки або крильця. Обмазую курку сметанною сумішшю з усіх боків і зсередини в тому числі. Кладу її в пакет для запікання і залишаю маринуватися на годину.
курка в пакеті - фото крок 3
Я вирішила заодно зробити гарнір, поки курка буде маринуватися в пакеті. Для цього я візьму картопля, почищу його і поріжу часточками. Через годину кладу картоплю в курку і закриваю пакет, Сдув його, щоб він не лопнув від роздування. Кладу курку в пакеті на сковороду і ставлю в духовку при 180 градусах.
курка в пакеті - фото крок 4
Через півгодини після того як поставили курку в духовку, перевіряємо, наскільки роздувся пакет. Швидше за все вам потрібно буде зробити в ньому невеликі отвори або проріз зверху, щоб виходило повітря. Печемо ще з півгодини. Потім дістаємо і обережно відкриваємо верх пакета. Це потрібно, щоб на курочку з'явилася апетитна скоринка.
курка в пакеті - фото крок 5
Через такі півгодини дістаємо нашу курочку. Вона чудово запеклася і гарненько протушкувати. Протикаємо її виделкою: бризкає сік! Викладаю курку з картоплею в глибокий посуд. Все готово, їсти подано!

Схожі рецепти