Курка в банку з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Такого смачного, ситного і до того ж корисного страви я ще не зустрічала. А головне - все готується без грама масла! Ніжна курка просто ідеально пропікається з картоплею і цибулею у власному соку.
Порадуйте свою сім'ю смачним і корисним вечерею, який обов'язково припаде до смаку всім. Ця страва ідеально підійде людям, стежить за своєю фігурою, та й просто тим, хто дотримується правильного харчування. Рецепт, як приготувати курку в банку з картоплею, я знайшла недавно, але була підкорена його оригінальністю і, я б сказала, універсальністю. Адже таким чином в банку можна готувати не тільки картоплю, але і кольорову капусту, брокколі, кабачки і баклажани. Впевнена: вийде дуже смачно. Ну а сьогодні я пропоную приготувати за класичним рецептом - картоплю в банку з куркою.
- Картопля - 5-6 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 0, 5 штуки
- Куряча грудка - 200 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Очистіть картопля, цибулю і моркву. Курячі грудки промийте під проточною водою. До речі, раджу брати охолоджену курочку, а не заморожену, тоді блюдо вийде ще більш смачним.
Курячі грудки поріжте на невеликі шматки.
Картопля поріжте на часточки.
Лук поріжте півкільцями, а моркву натріть на дрібній тертці.
У літрову банку складайте підготовлені інгредієнти такими шарами: картопля, цибуля, морква, курка, картопля, цибуля, морква, курка, картопля.
Надішліть банку з картоплею в холодну духовку, поступово розігрівайте її до температури 180 градусів. Запікайте 50 хвилин. Під час запікання дверцята духовки ні в якому разі не відкривайте. Коли страва буде готове, вимкніть духовку і дайте їй охолонути всього 15 хвилин, потім відкривайте духовку і діставайте банки з готовим блюдом. Подавайте картоплю з куркою гарячої, присипавши свіжою зеленню.