Курка, тушкована в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути смачніше і простіше, ніж тушкована з овочами курочка в мультиварці? Їй віддають перевагу багато господинь, особливо коли необхідно швидко приготувати обід або вечерю для всієї родини.
Ви можете використовувати для цього блюда цілу курку або ж окремі її частини. Чудово підійдуть крильця, стегенця або гомілки. Щоб зробити блюдо менш жирним, перед приготуванням зніміть з птиці шкірку. Щоб дізнатися, як приготувати курку, тушковану в мультиварці, просто прочитайте цей рецепт.
- Курка - 800 грам (різні частини на ваш розсуд)
- Помідори - 1-2 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець зелений солодкий - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Лавровий лист - 1 штука
- Масло рослинне, сіль, перець, зелень - За смаком
Курку розрізати на невеликі шматки і вимийте її під проточною водою. Потім обсушити птицю паперовими рушниками.
Цибулю і моркву очистіть. Вимийте їх разом з перцем і помідорами. Наріжте всі овочі на шматочки. Можна нарізати соломкою.
Перекладіть шматки курки з овочами в чашу мультиварки, посолити і додати масло. Обсмажуйте овочі з куркою протягом десяти хвилин.
Додайте в чашу мультиварки стакан води і лавровий лист. Поставте мультиварку в режим "гасіння" і готуйте страву півгодини. В кінці додайте дрібно нарізану зелень.