Тушкована курка з овочами в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Блюдо за рецептом, як приготувати тушковану курку з овочами в мультиварці, обов'язково заслуговує вашої уваги. Воно насичено яскравістю смаку і кольору, фарбами та гострої, пікантність notkoy.
За своєю суттю, це спрощений варіант популярного мексиканського страви під назвою «Фахітас». Мультиварка значно спрощує процес і скорочує час приготування, а також овочі і курка залишаються більш вітамінні і соковиті. Рецепт розрахований на велику компанію, так що залишиться ще й на завтра.
- Куряче філе - 1 кілограм
- Томати - 400 грам
- Болгарський перець - 3 штуки (червоний, жовтий, зелений)
- Фенхель - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 4 штуки
- Чилі порошок - 2, 5 чайних ложки
- Кмин - 2 чайних ложки
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Koriandr - 3/4 чайних ложки
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Сік лайма - 2 Ст. Ложки
- Мед - 1 Ст. Ложка
1. На дно мультиварки укладаю подрібнені крупно томати (кілька штук залишаю). Мою і нарізаю соломкою весь перець, його також закладаю в чашу (залишаю пару шматочків). Очищаю фенхель і цибулю, нарізаю півкільцями, перемішую.
2. Часник очищаю і нарізаю невеликими шматочками, додаю в чашу.
3. Мою куряче філе, витираю його серветками, викладаю цілим в мультиварку.
4. У мисці змішую порошок чілі, подрібнений кмин, паприка, koriandr, сіль і чорний мелений перець. Натираю отриманими спеціями куряче філе.
5. Раніше залишені томати і перець нарізаю дрібно і змішую, викладаю на філе. Закриваю кришку мультиварки, встановлюю режим «Гасіння» і час 2 годину.
6. Відкриваю кришку, дістаю курку, нарізаю її соломкою і повертаю в мультиварку, перемішую. Зливаю 1 стакан утворилася рідини. У мисці змішую сік лайма і мед, приправляю за смаком сіллю, перцем і заливаю в чашу. Закриваю кришку, залишаю страву на 15 хвилин.
7. Подаю страву самостійно або на додаток до гарніру (або загортаю в коржі).