Рецепт Курка по-болгарськи фото

Курка по-болгарськи
(покроковий рецепт з фото)

Болгарська кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, Святковий обід
Гарячі страви

Це дуже яскраве блюдо порадує не тільки ваші смакові рецептори, але очі, адже це справжній вибух фарб і емоцій. Воно, безсумнівно, сподобається вам, якщо ви любите гостру їжу з незвичайним смаком.

Цей приголомшливий рецепт приготування курки по-болгарськи вже давно завоював моє серце, адже я так люблю поєднання свіжих овочів і курки, а якщо до цього додати трохи гостроти, то ми отримаємо по-справжньому шикарне блюдо. Повірте мені, смак у цій курочки настільки приголомшливий, що навіть дух захоплює, але ж приготувати її не так вже й складно, можна навіть сказати, що легко. Взагалі болгарська кухня завжди багата на овочі та різні трави, вона поєднує в собі деякі елементи турецької, грецької, вірменської, італійської та угорської кухонь, напевно, саме з цієї причини вона настільки яскрава і насичена. А якщо ви хочете дізнатися, як приготувати курку по-болгарськи в домашніх уязика, то ознайомтеся з цим простим рецептом, і можете сміливо приступати до справи.

  • Грудка куряча - 2 штуки
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Перець солодкий - 1 штука
  • Соус соєвий - 100 мілілітрів
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Перець зелений гострий - 0, 5 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля зелена - 3 штуки
  • Кінза свіжа - 100 грам
  • Горох зелений стручковий - 100 грам
  • Кресс-салат - 100 грам
  • Кешью - 50 грам
  • Сіль - - За смаком
  • Перець чорний мелений - - За смаком
курка по-болгарськи - фото крок 1
Часник очищаємо і нарізаємо дрібно.
курка по-болгарськи - фото крок 2
У миску наливаємо 100 мл соєвого соусу і додаємо в нього подрібнений часник, перемішуємо.
курка по-болгарськи - фото крок 3
Тепер черга гострого перцю, його ми так само нарізаємо на дрібні шматочки.
курка по-болгарськи - фото крок 4
І викладаємо в миску з соєвим соусом і часником.
курка по-болгарськи - фото крок 5
Грудку гарненько промиваємо під холодною водою, обтирає і нарізаємо на невеликі шматочки. Викладаємо її в тарілку з маринадом.
курка по-болгарськи - фото крок 6
Гарненько перемішуємо і ставимо курку маринуватися в холодильник приблизно на пів години.
курка по-болгарськи - фото крок 7
Солодкий перець і зелену цибулю нарізаємо брусочками, а морква ріжемо кружечками.
курка по-болгарськи - фото крок 8
У сковороді розігріваємо оливкове масло і починаємо на ньому обсмажувати нарізані овочі.
курка по-болгарськи - фото крок 9
Через хвилин 5 викладаємо на сковорідку промаринуватися курку і посипаємо її спеціями, перемішуємо і продовжуємо смажити.
курка по-болгарськи - фото крок 10
Коли курка обсмажити з усіх боків і стане білого кольору, додаємо крес-салат і горох, смажимо курку до повної готовності.
курка по-болгарськи - фото крок 11
За кілька хвилин до готовності додаємо кінзу і кешью, перемішуємо і вимикаємо вогонь. Курка по-болгарськи відмінно поєднується зі спагеті і іншими гарнірами. Смачного!

Схожі рецепти