Рецепт Курка по-болгарськи фото

Курка по-болгарськи
(покроковий рецепт з фото)

Болгарська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Це дуже яскраве блюдо порадує не тільки ваші смакові рецептори, але очі, адже це справжній вибух фарб і емоцій. Воно, безсумнівно, сподобається вам, якщо ви любите гостру їжу з незвичайним смаком.

Опис приготування:

Цей приголомшливий рецепт приготування курки по-болгарськи вже давно завоював моє серце, адже я так люблю поєднання свіжих овочів і курки, а якщо до цього додати трохи гостроти, то ми отримаємо по-справжньому шикарне блюдо. Повірте мені, смак у цій курочки настільки приголомшливий, що навіть дух захоплює, але ж приготувати її не так вже й складно, можна навіть сказати, що легко. Взагалі болгарська кухня завжди багата на овочі та різні трави, вона поєднує в собі деякі елементи турецької, грецької, вірменської, італійської та угорської кухонь, напевно, саме з цієї причини вона настільки яскрава і насичена. А якщо ви хочете дізнатися, як приготувати курку по-болгарськи в домашніх уязика, то ознайомтеся з цим простим рецептом, і можете сміливо приступати до справи.

  • Грудка куряча - 2 штуки
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Перець солодкий - 1 штука
  • Соус соєвий - 100 мілілітрів
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Перець зелений гострий - 0, 5 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля зелена - 3 штуки
  • Кінза свіжа - 100 грам
  • Горох зелений стручковий - 100 грам
  • Кресс-салат - 100 грам
  • Кешью - 50 грам
  • Сіль - - За смаком
  • Перець чорний мелений - - За смаком
курка по-болгарськи - фото крок 1
Часник очищаємо і нарізаємо дрібно.
курка по-болгарськи - фото крок 2
У миску наливаємо 100 мл соєвого соусу і додаємо в нього подрібнений часник, перемішуємо.
курка по-болгарськи - фото крок 3
Тепер черга гострого перцю, його ми так само нарізаємо на дрібні шматочки.
курка по-болгарськи - фото крок 4
І викладаємо в миску з соєвим соусом і часником.
курка по-болгарськи - фото крок 5
Грудку гарненько промиваємо під холодною водою, обтирає і нарізаємо на невеликі шматочки. Викладаємо її в тарілку з маринадом.
курка по-болгарськи - фото крок 6
Гарненько перемішуємо і ставимо курку маринуватися в холодильник приблизно на пів години.
курка по-болгарськи - фото крок 7
Солодкий перець і зелену цибулю нарізаємо брусочками, а морква ріжемо кружечками.
курка по-болгарськи - фото крок 8
У сковороді розігріваємо оливкове масло і починаємо на ньому обсмажувати нарізані овочі.
курка по-болгарськи - фото крок 9
Через хвилин 5 викладаємо на сковорідку промаринуватися курку і посипаємо її спеціями, перемішуємо і продовжуємо смажити.
курка по-болгарськи - фото крок 10
Коли курка обсмажити з усіх боків і стане білого кольору, додаємо крес-салат і горох, смажимо курку до повної готовності.
курка по-болгарськи - фото крок 11
За кілька хвилин до готовності додаємо кінзу і кешью, перемішуємо і вимикаємо вогонь. Курка по-болгарськи відмінно поєднується зі спагеті і іншими гарнірами. Смачного!

Схожі рецепти