Курка Пікатта
(покроковий рецепт з фото)
Пікката - гаряче італійська страва, воно являє собою філе, обсмажене в сухарях, і обов'язково подається з лимонним соусом. У класичному рецепті використовується телятина, а ми візьмемо курку.
Рецепт вважається досить простим і швидким, всього через 30 хвилин ви побачите результат. Як гарнір підійде рис з овочами. Подивіться, як приготувати курку Пікатта з соусом з лимона і каперсів. Пікантне блюдо підійде для будь-якого випадку: сімейної вечері, романтичного вечора або великого свята.
- Куряча грудка - 700 грам
- Яйце - 2 штуки
- Панірувальні сухарі - 200 грам
- Курячий бульйон - 240 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Каперси консервовані - 3 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 60 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Петрушка - 50 грам
1. Філе розрізати уздовж навпіл, а потім відбийте кожну частину.
2. Зробіть суміш з борошна, перцю і солі.
3. Потім добре втирайте суміш в курку.
4. Потім кожен шматочок умочіть у збитому яйці. А далі обваляйте в сухарях.
5. Далі в розігрітому оливковому маслі обсмажте грудку по 3 хвилини з кожного боку.
6. Після цього відправте курку в духовку на 5 хвилин при 180 градусах.
7. Тим часом в глибоку сковороду влийте бульйон і сік. Викладіть каперси.
8. Також додайте масло і дрібно нашатковану петрушку.
9. Варіть соус пару хвилин до легкої густини. Додайте сіль і перець за смаком.
10. Подавайте курку з соусом. Смачного!