Кульки з пюре в сирній паніровці
(покроковий рецепт з фото)
Подати до столу улюблене дорослими і дітьми пюре пропоную в цікавому і досить апетитному варіанті. Ніжна картопелька всередині і нереально хрустка і смачна скоринка зовні. Рекомендую!
Раджу спробувати відтворити цю нескладну ідею, як приготувати кульки з пюре в сирній паніровці, на вашій кухні. Подавати до столу їх найкраще гарячими, доповнивши соусом або овочами за смаком. До речі, такі кульки цілком можуть стати гарніром, наприклад.
- Картопля - 1 кілограм
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Сир "пармезан" - 1 Склянка(+ 1/2 склянки в паніровці)
- Панірувальні сухарі - 2-3 склянок
- Яйце - 2 штуки
1. У підсоленій воді відваріть картоплю до м'якості.
2. Злийте воду, додайте вершкове масло і молоко, розімніть в пюре. Додайте тертий сир, сіль і перець за смаком, ретельно перемішайте і приберіть хвилин на 15-20 в холодильник.
3. Яйця збийте в невеликій мисці. В окремій ємності з'єднайте панірувальні сухарі і сир. Можна додати трохи зелені і спеції за смаком. З картопляної маси сформуйте невеликі кульки.
4. Кулька спочатку опустите в яйця, а після обваляйте в паніровці.
5. Викладіть на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком.
6. Запікайте до рум'яності (хвилин 15) в розігрітій до 200 градусів духовці. Кульки з пюре в сирній паніровці готові.