Кулеб'яка з сьомгою
(покроковий рецепт з фото)
Кулеб'яка з сьомгою - російський рибний пиріг. Приготувати її можна різними способами. Цей рецепт кулеб'яки - з млинцями з кропу, кускус, карамелізований цибулею і сьомгою. Готується кулебяка два години.
Кулеб'яка з сьомгою виходить божественної! Виглядає вона чудово, підходить і на гаряче, і на холодну, і сподобається всім. Замість кускус можна використовувати рис. Млинці з зеленню також можна не смажити. В іншому - просто. Готуємо начинку, купуємо або замішуємо листкове тісто. Гарненько "склеюємо" закінчення випробування та - в духовку.
- Яйця - 5 штук(3 яйця - для начинки, одне - для млинців і одне - для змазування кулеб'яки)
- Молоко - 1/3 склянки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Кукурудзяний крохмаль - 1/3 склянки
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Кріп подрібнений - 1, 5 чайних ложки (свіжий або сушений)
- Петрушка подрібнена - 1, 5 чайних ложки (свіжа або сушена)
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки (одна цибулина - для кускус)
- Часник - 1-2 зубчиків
- Кускус - 1/2 склянки
- Курячий бульйон - 1 Склянка
- Сьомга (філе) - 450-500 грам
- Листкове тісто - 1 кілограм
- Борошно - 3-4 Ст. Ложок
1. Пропоную купити готове листкове тісто. Але якщо вам дозволяє час, можете приготувати його самостійно.
2. Поставте варити три яйця для начинки. Вони повинні бути зварені круто. Потім остудіть їх і очистіть.
3. У мисці за допомогою віночка або блендером змішайте всі інгредієнти для млинців: одне сире яйце, 1/3 стакан молока, 1/3 стакан кукурудзяного крохмалю, щіпку солі і по чайній ложці подрібненої петрушки і кропу. Розігрійте маленьку сковорідку і на маслі підсмажте в ній млинці. На один млинець у вас піде дві столові ложки тесту. Смажте з одного боку протягом 30 секунд.
4. Переверніть млинець на іншу сторону і смажте ще кілька секунд. У вас вийде 4-5 млинчиків. Викладіть їх на тарілку.
5. Приготовим кускус. У високій сковороді на олії на середньому вогні обсмажте одну нарізану кубиками цибулину до м'якості. Додайте подрібнений або пропущений через прес часник, смажте ще секунд 30. Потім викладіть кускус. Смажте, помішуючи, з цибулею і часником близько двох хвилин.
6. У кускус додайте склянку теплого бульйону. Доведіть до кипіння.
7. Як тільки кускус з водою закипить, зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися протягом 15 хвилин. Кускус набрякне.
8. Перейде до Карамелізовані цибулі. Тонкими півкільцями наріжте дві цибулини. У сковороді розтопіть ложку вершкового масла. Приправити сіллю і обсмажити цибулю, помішуючи, до золотистого кольору. На це ви витратите 8-10 хвилин. Якщо раптом цибулю висох, додайте в сковороду ложку бульйону або кип'яченої води.
9. Виберіть цибулю з сковороди на окрему тарілочку.
10. Кускус, млинці та карамелізований лук повинні бути кімнатної температури, коли ми буде додавати їх в кулеб'яку. Тому поки займіться сьомгою і яйцями. Філе сьомги наріжте невеликими кубиками, сіль і poperčite.
11. Подрібніть відварені круто яйця.
12. Духовку дозволите нагріватися. Приготуйте форму для запікання кулеб'яки - застелите її пергаментним папером. Моя форма - 46 з 33 см. Готове листкове тісто розділіть на дві частини - одну трохи більша за іншу. Розкачайте більший шматок на столі, присипаному борошном. Розмір пласта тіста повинен бути трохи більше або рівним розмірами форми для запікання.
13. Викладіть пласт тіста в форму.
14. По центру форми на тісто викладіть два млинчика з зеленню.
15. На млинці прямокутником викладіть половину від загальної кількості кускус.
16. На кускус розподіліть нарізану сьомгу.
17. А для лосося - карамелізований лук.
18. Останній шар начинки - дрібно нарубані зварені круто яйця і подрібнена зелень - кріп і петрушка.
19. Прикрийте листкову начинку залишилися млинцями.
20. Загніть краї тіста всередину приблизно на 5 см. Надлишки обріжте.
21. Розкачайте меншу частину тіста і розмістіть його на кулеб'яці, покривши її верх. Ображати до форми прямокутника і так, щоб краю верхнього листа тесту виявилися на краях верхнього листа тесту. Щільно скріпіть краю пальцями.
22. Завертайте пальцями по пару сантиметрів тесту вниз, кожний наступний шар повинен знаходити на вже зроблений.
23. Ідея такого загину - НЕ "випускати" начинку з її соком назовні. В принципі, можна загинати або затискати тісто так, як це зручно. Головне - щільно.
24. Якщо тісто залишилося, можете вирізати рибку або інших морських мешканців і викласти зверху. Збийте яйце з ложкою кип'яченої води і за допомогою кулінарного пензлика змастіть верх і боки кулеб'яки.
25. Випікайте кулеб'яку в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 3-0 хвилин до золотистого кольору тесту.
26. Кулеб'яка з сьомгою готова! Смачного!