Рецепт Кулеб'яка з сьомгою фото

Кулеб'яка з сьомгою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Риба та морепродукти, Сьомга
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Випічка, Кулеб'яка

Кулеб'яка з сьомгою - російський рибний пиріг. Приготувати її можна різними способами. Цей рецепт кулеб'яки - з млинцями з кропу, кускус, карамелізований цибулею і сьомгою. Готується кулебяка два години.

Кулеб'яка з сьомгою виходить божественної! Виглядає вона чудово, підходить і на гаряче, і на холодну, і сподобається всім. Замість кускус можна використовувати рис. Млинці з зеленню також можна не смажити. В іншому - просто. Готуємо начинку, купуємо або замішуємо листкове тісто. Гарненько "склеюємо" закінчення випробування та - в духовку.

  • Яйця - 5 штук(3 яйця - для начинки, одне - для млинців і одне - для змазування кулеб'яки)
  • Молоко - 1/3 склянки
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Кукурудзяний крохмаль - 1/3 склянки
  • Сіль - - За смаком
  • Перець чорний мелений - - За смаком
  • Кріп подрібнений - 1, 5 чайних ложки (свіжий або сушений)
  • Петрушка подрібнена - 1, 5 чайних ложки (свіжа або сушена)
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки (одна цибулина - для кускус)
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Кускус - 1/2 склянки
  • Курячий бульйон - 1 Склянка
  • Сьомга (філе) - 450-500 грам
  • Листкове тісто - 1 кілограм
  • Борошно - 3-4 Ст. Ложок
кулеб'яка з сьомгою - фото крок 1
1. Пропоную купити готове листкове тісто. Але якщо вам дозволяє час, можете приготувати його самостійно.
кулеб'яка з сьомгою - фото крок 2
2. Поставте варити три яйця для начинки. Вони повинні бути зварені круто. Потім остудіть їх і очистіть.
кулеб'яка з сьомгою - фото крок 3
3. У мисці за допомогою віночка або блендером змішайте всі інгредієнти для млинців: одне сире яйце, 1/3 стакан молока, 1/3 стакан кукурудзяного крохмалю, щіпку солі і по чайній ложці подрібненої петрушки і кропу. Розігрійте маленьку сковорідку і на маслі підсмажте в ній млинці. На один млинець у вас піде дві столові ложки тесту. Смажте з одного боку протягом 30 секунд.
кулеб'яка з сьомгою - фото крок 4
4. Переверніть млинець на іншу сторону і смажте ще кілька секунд. У вас вийде 4-5 млинчиків. Викладіть їх на тарілку.
кулеб'яка з сьомгою - фото крок 5
5. Приготовим кускус. У високій сковороді на олії на середньому вогні обсмажте одну нарізану кубиками цибулину до м'якості. Додайте подрібнений або пропущений через прес часник, смажте ще секунд 30. Потім викладіть кускус. Смажте, помішуючи, з цибулею і часником близько двох хвилин.
кулеб'яка з сьомгою - фото крок 6
6. У кускус додайте склянку теплого бульйону. Доведіть до кипіння.
кулеб'яка з сьомгою - фото крок 7
7. Як тільки кускус з водою закипить, зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися протягом 15 хвилин. Кускус набрякне.
кулеб'яка з сьомгою - фото крок 8
8. Перейде до Карамелізовані цибулі. Тонкими півкільцями наріжте дві цибулини. У сковороді розтопіть ложку вершкового масла. Приправити сіллю і обсмажити цибулю, помішуючи, до золотистого кольору. На це ви витратите 8-10 хвилин. Якщо раптом цибулю висох, додайте в сковороду ложку бульйону або кип'яченої води.
кулеб'яка з сьомгою - фото крок 9
9. Виберіть цибулю з сковороди на окрему тарілочку.
кулеб'яка з сьомгою - фото крок 10
10. Кускус, млинці та карамелізований лук повинні бути кімнатної температури, коли ми буде додавати їх в кулеб'яку. Тому поки займіться сьомгою і яйцями. Філе сьомги наріжте невеликими кубиками, сіль і poperčite.
кулеб'яка з сьомгою - фото крок 11
11. Подрібніть відварені круто яйця.
кулеб'яка з сьомгою - фото крок 12
12. Духовку дозволите нагріватися. Приготуйте форму для запікання кулеб'яки - застелите її пергаментним папером. Моя форма - 46 з 33 см. Готове листкове тісто розділіть на дві частини - одну трохи більша за іншу. Розкачайте більший шматок на столі, присипаному борошном. Розмір пласта тіста повинен бути трохи більше або рівним розмірами форми для запікання.
кулеб'яка з сьомгою - фото крок 13
13. Викладіть пласт тіста в форму.
кулеб'яка з сьомгою - фото крок 14
14. По центру форми на тісто викладіть два млинчика з зеленню.
кулеб'яка з сьомгою - фото крок 15
15. На млинці прямокутником викладіть половину від загальної кількості кускус.
кулеб'яка з сьомгою - фото крок 16
16. На кускус розподіліть нарізану сьомгу.
кулеб'яка з сьомгою - фото крок 17
17. А для лосося - карамелізований лук.
кулеб'яка з сьомгою - фото крок 18
18. Останній шар начинки - дрібно нарубані зварені круто яйця і подрібнена зелень - кріп і петрушка.
кулеб'яка з сьомгою - фото крок 19
19. Прикрийте листкову начинку залишилися млинцями.
кулеб'яка з сьомгою - фото крок 20
20. Загніть краї тіста всередину приблизно на 5 см. Надлишки обріжте.
кулеб'яка з сьомгою - фото крок 21
21. Розкачайте меншу частину тіста і розмістіть його на кулеб'яці, покривши її верх. Ображати до форми прямокутника і так, щоб краю верхнього листа тесту виявилися на краях верхнього листа тесту. Щільно скріпіть краю пальцями.
кулеб'яка з сьомгою - фото крок 22
22. Завертайте пальцями по пару сантиметрів тесту вниз, кожний наступний шар повинен знаходити на вже зроблений.
кулеб'яка з сьомгою - фото крок 23
23. Ідея такого загину - НЕ "випускати" начинку з її соком назовні. В принципі, можна загинати або затискати тісто так, як це зручно. Головне - щільно.
кулеб'яка з сьомгою - фото крок 24
24. Якщо тісто залишилося, можете вирізати рибку або інших морських мешканців і викласти зверху. Збийте яйце з ложкою кип'яченої води і за допомогою кулінарного пензлика змастіть верх і боки кулеб'яки.
кулеб'яка з сьомгою - фото крок 25
25. Випікайте кулеб'яку в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 3-0 хвилин до золотистого кольору тесту.
кулеб'яка з сьомгою - фото крок 26
26. Кулеб'яка з сьомгою готова! Смачного!

Схожі рецепти