Куббе-суп з манними галушками, фаршированими м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Дуже оригінальний, але тим не менше дуже смачний єврейський суп. Чимось нагадує наші пельмені з бульйоном, тільки все набагато оригінальніше. Стало цікаво? Заходьте і дивіться рецепт.
При приготуванні цієї традиційної єврейської супу цілком можна замінити баранину на яловичину, а манну крупу - на булгур. Суп хоч і складно готується, але вражає своїм гармонійним смаком.
- Баранина - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Манна крупа - 2 склянки
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Ізюм - 2 Ст. Ложки
- Горіхи кедрові - 2 Ст. Ложки
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Петрушка - 4 штуки
- Бульйон - 1, 5 L
- Лимон - 1 штука
- Шафран - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. М'ясо пропустіть через м'ясорубку.
2. Лук наріжте кубиком.
3. Обсмажте з додаванням олії.
4. Додайте фарш і обсмажуйте всі разом, розбиваючи грудочки.
5. Додати сіль, поперчіть, додайте родзинки, нарізану петрушку і кедрові горіхи. Перемішайте і остудіть.
6. Змішайте борошно з манкою.
7. Влийте склянку гарячої води.
8. Замісити пластичне тісто, залиште на 15 хвилин.
9. Частка на кулях. З кожного зробіть корж і викладіть в центр м'ясну начинку.
10. Скачайте в кульки.
11. Замочіть шафран в невеликій кількості бульйону хвилин на 20, потім процідити.
12. Галушки відваріть до готовності у воді.
13. У бульйон вилийте шафранну рідина, сік лимона, доведіть до кипіння. З бульйоном подавайте галушки. Смачного!