Рецепт Крупник з пшона фото

Крупник з пшона
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Сир , Крупи , Пшоно і пшениця
Низькокалорійні
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка , Солодке , Запіканка
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Зазвичай крупеник готується з гречаної крупи і сиру, але я вирішила спробувати запекти його з пшоняної. Вийшов дуже смачний, ситний і корисний крупеник. Дуже смачно зі свіжими ягодами або сиропом.

Опис приготування:

Поділюся з вами, як приготувати крупеник з пшоном. Виходить смачна і корисна запіканка з пшоняної каші і сиру для дітей і дорослих. Можна подавати на сніданок і полуденок як в теплом, так і в холодному вигляді.

  • Крупа пшоняна - 125 грам
  • Сир 9% - 250 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Крем - 50 грам
  • Борошно - 35 грам
  • Цукор - 50 грам
  • Вершкове масло - 10 грам
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
крупник з пшона - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Пшоняну крупу залийте гарячою водою на 5 хвилин. Злийте воду, промийте ще раз. Відкиньте на сито.
крупник з пшона - фото крок 2
Пшоно залийте гарячою водою (300 мл), приправити сіллю, доведіть до кипіння. Знизьте вогонь до мінімуму, накрийте кришкою, варіть протягом 20 хвилин до википання води.
крупник з пшона - фото крок 3
Кашу перекладіть в миску, дайте охолонути.
крупник з пшона - фото крок 4
В окремій мисці з'єднайте сир, цукор, ванілін збийте і блендером. Додайте яйця, збийте.
крупник з пшона - фото крок 5
Додайте сметану, ще раз збийте. Всипте борошно, перемішайте віночком.
крупник з пшона - фото крок 6
Додайте пшоняну кашу, перемішайте.
крупник з пшона - фото крок 7
Форму для випічки змастіть маслом, посипте борошном, струсіть надлишки. Вилийте тісто у форму, поставте запікати в духовку на 40-45 хвилин при 170 градусах.
крупник з пшона - фото крок 8
Остудіть крупеник з пшоном в формі. Подавайте зі свіжими ягодами, ягідним сиропом або сметаною. Смачного!

Схожі рецепти