Крупник з гречки
(покроковий рецепт з фото)
Крупник з гречки з сиром - старовинний рецепт російської кухні. Зараз він актуальний, тому що гречка з сиром корисні для схуднення. Крупник виходить ситний, низькокалорійний і дуже смачний!
Рецепт Крупник з гречкою підходить під всі канони правильного харчування. Його можна подати в будь-який час дня - на сніданок, обід або вечерю, це відмінний здоровий перекус на роботі. Незвичайна запіканка завжди порадує вашу сім'ю. Гречка з сиром ідеально доповнюють один одного, роблять страву більш ситним і ніжним на смак. Вживати його можна як в гарячому, так і в холодному вигляді. Блюдо ідеально поєднується з багатьма продуктами - згущеним молоком, варенням, сметаною, йогуртом без добавок і свіжими ягодами. Ділюся рецептом, як приготувати крупеник з гречкою.
- Гречка - 1 Склянка
- Сир - 200 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цукор - 1.5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 20 грам
- Сухарі паніровочні - 10 грам
Підготуйте інгредієнти.
Гречку промийте, залийте двома склянками води, відваріть, посолити за смаком, до готовності. Остудіть.
У миску вбийте яйця, додайте цукор, розмішайте.
Додайте сир, перемішайте.
Додайте варену охолоджену гречку.
Добре перемішайте.
Форму для запікання змастіть маслом і посипте панірувальними сухарями. Викладіть гречано-сирну масу. Зверху наріжте і викладіть тоненькі шматочки вершкового масла. Надішліть в розігріту духовку до 190 градусів на 40 хвилин.
Крупник акуратно вийміть з форми.
Смачний в гарячому і в холодному вигляді.
Подавайте зі сметаною. Смачного!