Круасани з шоколадною начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Ароматні, солодкі і смачні теплі круасани на сніданок - це подарунок для вас і ваших улюблених. Подаються з кавою і чаєм, а готуються не так вже й складно! переконайтеся самі!
Для приготування круасанів з шоколадною начинкою ми зробимо дріжджове листкове тісто, на сухих дріжджах воно виходить смачніше. В якості начинки найкраще використовувати пасту по типу нутели. Але також ви можете розтопити і покласти всередину звичайний шоколад.
- Борошно - 500 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Пакетик сухих дріжджів - 1 штука
- Молоко тепле - 150 грам
- Цукор - 100 грам
- Яйця - 4 штуки
- Нутела або розтоплений шоколад - За смаком
Сухі дріжджі розчиніть в молоці, гарненько розмішайте. Молоко повинно бути теплим.
У мисці змішайте борошно, цукор і масло вершкове. Маслу дайте попередньо підтанути.
По одному додайте 2 яйця. Розмішуйте ретельно.
Потім введіть дріжджі з молоком, вимішують тісто, поки воно не перестане липнути до рук.
Дайте готовому тесту подойти минут 30 мінімум, а краще - час. Потім розділіть його на три кулі, кожен з яких тонко розкачати.
Розріжте кожне коло на трикутники, як на фото.
На широкий кінець трикутника покладіть по чайній ложці нутели або розтопленого шоколаду. До речі, можна покласти і просто шматочок шоколадної плитки.
Загорніть рогалики, злегка зігніть їх півмісяцем.
Викладіть круасани на змащене деко, дайте їм підійти хвилин 20.
Два яйця з Збийте 3-4 столовими ложками молока, і цією сумішшю змастіть круасани.
Надішліть круасани в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Запікайте до рум'яної скоринки.
Готові круасани з шоколадною начинкою подавайте до чаю або кави. Смачного!