Круасани «обійми»
(покроковий рецепт з фото)
Побалуйте своїх близьких смачною і оригінальною домашньою випічкою, яка обов'язково припаде до смаку і дорослим, і дітям. Такі круасани чудово підійдуть, щоб подати до чаю гостям, перекусити.
Дуже часто круасани ми готуємо з начинкою, але тут вона зовсім не потрібна, адже саме поєднання двох видів тіста - листкового світлого, і дріжджового темног - перетворює круасани під смачний і оригінальний десерт, що не вимагає доповнень. Готуються такі круасани досить легко, підійде рецепт, як приготувати круасани "обійми", навіть початківцям господаркам, адже тут все просто і ясно.
- Борошно - 350 грам
- Дріжджі - 8 грам (швидкодіючі)
- Цукор - 80 грам
- Вершкове масло - 55 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Мед - 2 чайних ложки
- Какао-порошок - 40 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Тісто листкове - 250 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Змішайте борошно і какао, в центр додайте швидкодіючі дріжджі.
В окремій мисці розтопіть вершкове масло (я розтоплюю в мікрохвильовці на максимальній потужності протягом 30 секунд).
До вершкового масла додайте тепле молоко і цукор, розмішайте.
У суху суміш влийте молочно-масляну масу, додайте мед і щіпку солі.
Замісити м'яке тісто. Вимішувати потрібно не менше 10 хвилин. Потім перекладіть тісто в глибоку миску і відправте в тепле місце для вистоювання не менш, ніж на годину, але краще на 2-2, 5 годину. Дуже зручно расстаіваться тісто в мультиварці на спеціальний режим або в режимі "мультіповар" (температура - 35 градусів).
Коли тісто підійде, приступаємо до формування круасанів. Розкачайте листкове тісто, виріжте з нього коло. Приблизно таким же діаметром розкачайте коло дріжджового коричневого тесту. Накладіть один круг на другий і розріжте на сегменти. Я перевернула деякі сегменти догори дном, щоб в одних круасанів зверху було біле тісто, а в інших - коричневе.
Загорніть тісто, надавши їм форму круассана.
Круасани залиште на деку хвилин на 30 для підйому, а тим часом розігрійте духовку до 180 градусів. Запікайте круасани протягом 15-20 хвилин.