Круасани на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування круасанів на кефірі. У процесі приготування круасани виходять ніжними, хрусткими і дуже смачними.
Існує безліч рецептів приготування круасанів. Круасани добре подавати на сніданок.
- Рослинної олії - 1/3 склянки
- Кефір - 500 мілілітрів
- Муки - 4 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сухих дріжджів - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка (цукор - на любителя, хто любить солодке-тоді 0.5 склянки)
- Масла вершкового (або маргарину) - 200 грам
- Яєць - 3 штуки
- Сир (начинка) - 300 грам
- Цукор (начинка) - 3 Ст. Ложки
- Яйце (начинка) - 1 штука
- Крем (начинка) - 3 Ст. Ложки
- Крохмаль (начинка) - 1 Чайна ложка
- Молоко - 100 грам( (поставити опару з дріжджів))
1. З теплим молоком (молока приблизно 0.100гр) змішуємо дріжджі, додаємо цукор і сіль, приблизно хвилин на п'ять залишаємо. Маргарин або вершкове масло розтопити в каструлі. Вбиваємо яйце в розтоплене масло, додаємо молоко з дріжджами в кефір, додаємо борошно, потім вливаємо в рослинне масло і вимішуємо. Тісто від рук має добре відставати.
2. Накриваємо плівкою і приблизно на одну годину прибираємо в холодильник. Можна в холодильник не ставити, а починати відразу розгортати тісто.
3. Приготовим начинку. Змішуємо сир з цукром, вбиваємо яйце, додаємо сметану, трохи крохмалю, все гарненько перемішуємо.
4. Тонким шаром розгортає тісто, його поверхню змащуємо начинкою, на вісім секторів розрізаємо тісто. До вершини від заснування закручуємо, загинаємо як півмісяць.
5. Проробляємо так з усіма рогаликами, потім розкладаємо на деку. Яєчним жовтком з цукром змащуємо круасани. Відправляємо хвилин на п'ятнадцять-двадцять в духовку, температура двісті градусів.
6. Круасани готові, смачного!