Круасани класичні
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите круаасани? Такі хрусткі зовні і ніжні всередині? З начинкою і без? Хочете навчитися їх готувати? Сьогодні я поділюся з вами рецептом, як приготувати круасани класичні самостійно.
Це тільки на перший погляд здається, що класичні круасани готуються неймовірно складно, і найпростіше купити їх в магазині. Але сьогодні я вам доведу, що приготувати класичні круасани дуже просто з доступних продуктів. Я буду готувати круасани без начинки, але ви можете покласти в них шматочки шоколаду, свій улюблений джем або фрукти.
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 50 грам
- Вода - 125 мілілітрів
- Молоко - 125 мілілітрів
- Вершкове масло - 200 грам
- Борошно - 500 грам
- Дріжджі швидкодіючі - 10 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Зверніть увагу: для тіста всі інгредієнти повинні бути холодними, тому заздалегідь поставте в холодильник склянку води, ну і інші інгредієнти заздалегідь не виймайте.
У молоці розчиніть швидкодіючі дріжджі.
Потім додайте яйце, трохи солі, цукор, воду. Перемішайте все.
Починайте просівати в рідину борошно і замісити м'яке тісто.
Тісто має вийти досить м'яким, але і одночасно пружним і не липнуче до рук.
Тепер сформуйте з тіста квадрат, загорніть його в пакет або харчову плівку і покладіть в холодильник на 2 годину, а краще на ніч.
Тим часом вийміть з холодильника вершкове масло і, поки воно ще дуже холодну, натріть його на крупній тертці. Потім знову відправте його в холодильник, поки не буде готове тісто.
Вийміть тісто з холодильника, розкачайте його в формі квадрата товщиною 3 мм. На середину положите половину натертого масла.
Загорніть тісто, як конверт, тільки внахлест. Намагайтеся все робити якомога швидше, щоб масло і саме тісто не встигли нагрітися від рук.
Тепер розкачайте тісто в формі прямокутника. Зверніть увагу: по довжині прямокутник повинен бути в три рази довше, ніж по ширині. На середину покладіть половину залишився вершкового масла.
Знову складіть прямокутник в три рази. Покладіть тісто в пакет і відправте в холодильник на 30-40 хвилин.
Вийміть тісто і холодильника, знову розкачайте, рухаючись качалкою в одному напрямку. На середину покладіть масло, що залишилося.
Знову загорніть тісто конвертом. Надішліть його в холодильник мінімум на 30 хвилин, але можна зберігати і довше. Наше листкове тісто готове. Ви можете приготувати його досить багато і покласти в морозилку.
Вийміть тісто з холодильника. Розкачайте в формі прямокутника або квадрата товщиною 2-3 мм.
Поріжте тісто на трикутники.
В основі кожного трикутника зробіть невеликий надріз. Змастіть трикутники збитим яйцем.
Загорніть круасани, розтягуючи підставу. Викладіть круасани на деко, змастіть збитим яйцем. Залиште в теплому місці для вистоювання на 1, 5-2 годину. Потім відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, з 30-40 хвилин. Всі духовки печуть по-різному, тому ви дивитеся по ситуації. Як тільки круасани придбають золотисту і хрустку скоринку, виймайте їх з духовки.
Ура! круасани готові! Вони вийшли дуже апетитними і смачними! Приємного чаювання!