Рецепт Круасани класичні фото

Круасани класичні
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно , Молочні продукти , Вершкове масло
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Випічка , Круасани
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Ви любите круаасани? Такі хрусткі зовні і ніжні всередині? З начинкою і без? Хочете навчитися їх готувати? Сьогодні я поділюся з вами рецептом, як приготувати круасани класичні самостійно.

Опис приготування:

Це тільки на перший погляд здається, що класичні круасани готуються неймовірно складно, і найпростіше купити їх в магазині. Але сьогодні я вам доведу, що приготувати класичні круасани дуже просто з доступних продуктів. Я буду готувати круасани без начинки, але ви можете покласти в них шматочки шоколаду, свій улюблений джем або фрукти.

  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 50 грам
  • Вода - 125 мілілітрів
  • Молоко - 125 мілілітрів
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Борошно - 500 грам
  • Дріжджі швидкодіючі - 10 грам
круасани класичні - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Зверніть увагу: для тіста всі інгредієнти повинні бути холодними, тому заздалегідь поставте в холодильник склянку води, ну і інші інгредієнти заздалегідь не виймайте.
круасани класичні - фото крок 2
У молоці розчиніть швидкодіючі дріжджі.
круасани класичні - фото крок 3
Потім додайте яйце, трохи солі, цукор, воду. Перемішайте все.
круасани класичні - фото крок 4
Починайте просівати в рідину борошно і замісити м'яке тісто.
круасани класичні - фото крок 5
Тісто має вийти досить м'яким, але і одночасно пружним і не липнуче до рук.
круасани класичні - фото крок 6
Тепер сформуйте з тіста квадрат, загорніть його в пакет або харчову плівку і покладіть в холодильник на 2 годину, а краще на ніч.
круасани класичні - фото крок 7
Тим часом вийміть з холодильника вершкове масло і, поки воно ще дуже холодну, натріть його на крупній тертці. Потім знову відправте його в холодильник, поки не буде готове тісто.
круасани класичні - фото крок 8
Вийміть тісто з холодильника, розкачайте його в формі квадрата товщиною 3 мм. На середину положите половину натертого масла.
круасани класичні - фото крок 9
Загорніть тісто, як конверт, тільки внахлест. Намагайтеся все робити якомога швидше, щоб масло і саме тісто не встигли нагрітися від рук.
круасани класичні - фото крок 10
Тепер розкачайте тісто в формі прямокутника. Зверніть увагу: по довжині прямокутник повинен бути в три рази довше, ніж по ширині. На середину покладіть половину залишився вершкового масла.
круасани класичні - фото крок 11
Знову складіть прямокутник в три рази. Покладіть тісто в пакет і відправте в холодильник на 30-40 хвилин.
круасани класичні - фото крок 12
Вийміть тісто і холодильника, знову розкачайте, рухаючись качалкою в одному напрямку. На середину покладіть масло, що залишилося.
круасани класичні - фото крок 13
Знову загорніть тісто конвертом. Надішліть його в холодильник мінімум на 30 хвилин, але можна зберігати і довше. Наше листкове тісто готове. Ви можете приготувати його досить багато і покласти в морозилку.
круасани класичні - фото крок 14
Вийміть тісто з холодильника. Розкачайте в формі прямокутника або квадрата товщиною 2-3 мм.
круасани класичні - фото крок 15
Поріжте тісто на трикутники.
круасани класичні - фото крок 16
В основі кожного трикутника зробіть невеликий надріз. Змастіть трикутники збитим яйцем.
круасани класичні - фото крок 17
Загорніть круасани, розтягуючи підставу. Викладіть круасани на деко, змастіть збитим яйцем. Залиште в теплому місці для вистоювання на 1, 5-2 годину. Потім відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, з 30-40 хвилин. Всі духовки печуть по-різному, тому ви дивитеся по ситуації. Як тільки круасани придбають золотисту і хрустку скоринку, виймайте їх з духовки.
круасани класичні - фото крок 18
Ура! круасани готові! Вони вийшли дуже апетитними і смачними! Приємного чаювання!

Схожі рецепти