Круасани французькі
(покроковий рецепт з фото)
Хочете дізнатися, як приготувати круасани французькі? неймовірно повітряні, по-справжньому листкові і шалено смачні. Це тільки здається, що спекти їх може тільки досвідчений кондитер. Спробуйте!
Чудові і апетитні круасани можуть піч не тільки французи. Завдяки чіткому і докладного рецептом з покроковими фотографіями, вони вийдуть навіть у новачків на кухні. Хочу відразу звернути вашу увагу на те, що справжні круасани слід піч з домашнього тесту власного приготування. З магазинного вийдуть швидше слойки. Побалуйте себе цій чудовій випічкою!
- Пакетик дріжджів - 1 штука
- Молоко - 350 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 100 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 300 грам
- Борошно - 1 кілограм (приблизно)
1. Для початку підігрійте трохи молоко. У тепле молоко всипте дріжджі і цукор. Залиште на 5 хвилин. Після додайте сіль, збиті яйця і поступово всипати просіяне борошно.
2. Вимішуйте тісто, поки воно не стане однорідним і дійсно м'яким. Скачайте його в кульку, викладіть в мисочку і відправте в холодильник на ніч.
3. На ранок нас чекає новий процес: необхідно з вершкового масла і борошна зліпити коржики. Робити це краще ложкою або іншими підручними засобами, щоб масло не тануло від температури рук.
4. Для початку зробіть однорідне тісто з масла і муки, скачайте в кульку і відправте в холодильник на пару годин.
5. Після дістаньте з холодильника обидві заготовки (можна для зручності розділити на 2-3 частини) і розкачайте тонкими коржами. Викладіть масляну корж на лист дріжджового тіста.
6. Після цього акуратно згорніть і пройдіться зверху качалкою.
7. Після повторіть процес кілька разів, звертаючи і розгортаючи тісто. Приберіть в холодильник на годинку. Вийміть і знову розкачайте і скрутіть кілька разів. Повторіть ще разок через 2 годину. І тоді ваше ідеальне тісто для круасанів буде готово.
8. Залишиться тільки розкачати тісто, нарізати його акуратними трикутниками і згорнути круасани. При бажанні ви можете покласти всередину шоколад, згущене молоко, сир або шинку. Викладіть їх на деко, відправте в розігріту духовку.
9. Випікайте круасани при температурі 180 градусів до рум'яної.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!