Круасани дріжджові
(покроковий рецепт з фото)
Вкучние і ніжні круасани дріжджові можна приготувати вдома. Я їх роблю без начинки, а в тісто додаю цукор, від чого круасани виходять солодкими.
Ви переконаєтеся, що круасани дріжджові готуються просто. Тісто раджу зробити солодше, чим звичайно. Так як круасани будуть без крему або повідла.Круассани дріжджові подаються з морозивом або джемом. Як вам більше подобається. Але якщо в будинку багато ласунів, можна зверху, перед запіканням, посипати круасани цукром або полити кремом. Приємного чаювання.
- Борошно - 500 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Яйця - 3 штуки
- Вершкове масло - 450 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 70-100 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сухі дріжджі - 20 грам
Змішайте сухі дріжджі з теплим молоком, накрийте кришкою і залиште в теплому місці на 15-20 хвилин.
Збийте два яйця, додайте до них цукор, сіль, 200 грам розм'якшеного вершкового масла і настаящая дріжджі. Змішайте. Додайте 250 грам просіяного борошна, замісіть і залиште в теплому місці на 30 хвилин.
Потім додайте борошно, що залишилося і замісити тісто. Смежьте миску рослинним маслом, покладіть туди тісто і залиште настоюватися на 1, 5-2 годину. Тісто необхідно періодично м'яти.
Готове тісто розділити на три рівні частини.
250 вершкового масла так само разділіте на три рівні частини.
Кожен шматочок тіста розкачати товщиною 0, 5-1 см. Розріжте масло тонкими скибочками і складіть на пласти тіста. І в три шари закрутіть.
Складіть акуратно. Посипте борошном.
І розкачайте кожен шматок тіста з маслом качалкою.
Ось такий новий пласт тесту повинен вийде.
Розріжте його на великі трикутники і закрутіть їх в рогалики.
Складіть рогалики на деко, покритий пекарської папером, змастіть збитим яйцем і випікайте 40-50 хвилин в розігрітій на 200-250 градусів духовці.
Подавайте круасани дріжджові гарячими!