Кролик у вині
(покроковий рецепт з фото)
Особливе блюдо для особливого приводу - кролик у вині! Ніжне м'ясо гаситься в білому вині з цибулею, морквою, томатами і перцем. За рахунок цього кролик просочується усіма належними ароматами.
Щоб приготувати кролика у вині, не потрібно володіти якимись особливими кулінарними навиками. Єдина складність - це правильно "розібрати" м'ясо, видаливши зайві, неїстівні частини. У будь-якому випадку можна купити філейну частину м'яса в магазині, якщо не хочеться возитися з тушкою. До речі, блюдо можна приготувати не тільки в мультиварці, але і в звичайній глибокій каструлі.
Дивіться, як приготувати кролика у вині. Хай щастить!
- Кролик - 1 штука (тушка)
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Лук червоний - 3 штуки
- Часник - 6 зубчиків
- Морква - 2 штуки
- Перець болгарський - 2 штуки
- Томати - 4 штуки
- Орегано - За смаком
- Розмарин - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
- Петрушка - 1 пучок
- Вино біле - 200 мілілітрів
- Оливки - 100 грам
Розберіть кролика на частини, видаливши зайві кістки, жилки та інше. Овочі промиваємо і очищаємо.
Розігріваємо в сковороді оливкове масло і обсмажуємо на ньому кролика до золотистої скоринки з усіх боків. Солимо і перчимо до смаку.
Перекладаємо кролика на тарілку. Підливаємо масла і обсмажуємо на ньому дрібно порізану цибулю і моркву. Через 5-6 хвилин додаємо перець, порізаний смужками.
Обшпарте томати і видаліть з них шкірку. Перекладіть м'якоть в чашу мультиварки, також засипте половину овочевої засмажкою. Зверху викладіть кролика.
Висипаємо на кролика залишки засмажкою. Додаємо подрібнену петрушку, вливаємо біле вино. Встановлюємо режим "гасіння" з 1, 5 годину. Для 5 хвилин до готовності додаємо подрібнений часник і порізані оливки.
Смачного!