Кролик, тушкований в молоці
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх тих, хто цінує м'ясо, тане в роті, яке виходить делікатним, ніжним і м'яким, розповім, як приготувати кролика, тушкованого в молоці! смачне, ситне і дуже ароматне блюдо!
Це дуже простий рецепт, який розповість, як приготувати кролика, тушкованого в молоці. І я сподіваюся, він вам сподобається. Тому що мої всі були в захваті: м'ясо буквально тане в роті! Все це тому, що кроляче м'ясо саме по собі вважається ніжним, і його зазвичай так довго не млоять. Тому, до речі, якщо ви любите м'ясо "тугіше", яке можна жувати, можете вимкнути газ і раніше, ніж через годину. Бажаю удачі!
- Кролик - 2 штуки (великі, м'яса після оброблення має бути приблизно півтора-два кілограми)
- Морква молода - 500 грам
- Молоко - 1.5 L
- Гриби сушені - 100 грам
- Бульйон - 0.5 L
- Luk-salotų - 50 грам
- Вино біле сухе - 0.5 склянки
- Борошно - 0.4 склянки (щоб зробити гущі соус, якщо хочете)
- Спеції - За смаком
1. Тушки, якщо потрібно, обробляв, натираємо спеціями і на рослинному маслі обсмажити в сотейнику до появи скоринки. Гриби окремо замочимо в теплому молоці, а потім теж підсмажити.
2. Коли вже шматочки кролика стали рум'яні, а вся волога від грибів випарувалася, заливаємо туди молоко, вино і бульйон, зменшимо вогонь. Додамо морква (цілком), подрібнений шалот, борошно і спеції. Тушкуємо під кришкою на маленькому вогні годину.
3. Готово! Морква дістаємо і викладаємо на блюдо, а поверх неї - шматочок кролика. Молода морква може стати гідним гарніром. Кличте всіх до столу!