Крильця в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
У кулінарії існує чимало рецептів приготування курячих крилець. Одним з найпопулярніших рецептів у багатьох країнах є крильця в томатному соусі. Вони виходять пікантними і соковитими.
Якщо вам цікаво, як приготувати крильця в томатному соусі, то цей рецепт для вас. Подавати їх можна з відвареним рисом, картоплею або макаронами. Відмінний варіант вечері для всієї родини!
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Курячі крильця - 500 грам
- Спаржева квасоля - 100 грам
- Томатний соус - 100 грам
- Сіль - За смаком
Щоб крильця вийшли ніжними і соковитими, їх краще готувати з невеликою кількістю овочів, які віддадуть м'яса свій аромат. Насамперед очистите ріпчаста цибуля, наріжте його соломкою і покладіть на сковороду з рослинним маслом. Підсмажуйте цибулю до появи коричневого відтінку.
Моркву очистіть і вимийте. Наріжте її соломкою. Якщо ви хочете зробити це швидше, можете використовувати замість ножа терку. Викладіть моркву до цибулі на сковорідку.
Курячі крильця гарненько вимийте. Якщо вони були замороженими, то необхідно розморозити м'ясо в мікрохвильовій печі або при кімнатній температурі. Розрубати їх на порційні шматочки, обріжте зайву шкіру.
Коли овочі на сковороді трохи протушатся, викладіть до них курячі крилишкі.Перемешайте всі інгредієнти так, щоб курячі крильця виявилися внизу, а овочі - зверху. Так м'ясо прожариться швидше.
Накрийте блюдо кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму. Гасіть крильця з овочами десять хвилин, періодично піднімаючи кришку і перемішуючи всі інгредієнти дерев'яною лопаткою або великою ложкою.
Додайте до крилець і овочам томатний соус, спеції і сіль. Також киньте спаржеву квасолю. Навіть якщо вона була замороженою, розморожувати її не потрібно. Перемішайте овочі і м'ясо на сковороді, накрийте кришкою. Гасіть до повної готовності п'ятнадцять хвилин.