Крем «мокре безе»
(покроковий рецепт з фото)
Цей вид крему є чимось середнім між рідким кремом і зефіром. Справа в тому, що при застиганні він твердне, тому його можна використовувати по-різному. Ось, як приготувати крем "мокре безе" .
Мокре безе - це всього лише гарненько збитий білок з цукром і лимонною кислотою. Чому з нього не готують безе? готують. Тільки безе запікають, а мокре безе потрібно нагрівати на водяній бані, збиваючи міксером. Весь фокус у тому, що білок дуже добре піднімається, нагріваючись. Ні в якому разі не можна зупиняти міксер, поки не знімете білок з плити.
- Яйця (білки) - 6 штук
- Цукор - 300 грам
- Лимонна кислота - 1 щіпка
Дістаємо яйця з холодильника. Беремо суху металеву, а краще, скляний посуд. Ну і, звичайно ж, змішувач. Razbivaem яйця, відокремлюючи обережно білки від жовтків. Жовтки прибираємо для інших цілей. Будемо працювати виключно з білками.
Тепер нам потрібен міксер. Весь посуд і всі пристосування повинні бути абсолютно сухими, інакше, збити білки за правилами не вдасться. Збиваємо міксером білки в білу піну.
Повільно починаємо всипати цукор, продовжуючи збивати. Потім, кладемо дрібку лимонної кислоти. Збиваємо ще хвилину. А поки на плиті вже повинна стояти каструля з водою. Робити м'яке безе ми будемо на водяній бані.
Отже, переносимо каструлю з білком на плиту і ставимо її на водяну баню. Вода в каструлі повинна кипіти. Каструлю з безе ставимо так, щоб дно ледь торкалося води. Збиваємо білок на середній швидкості.
Коли цукор повністю розчиниться, і маса стане однорідною, переходимо на найвищу швидкість. Білок буде збільшуватися в рази. Збивати потрібно довго, не менш 10-ти хвилин. Потім знімаємо каструлю з плити і збиваємо ще хвилини 3. Біла маса повинна дуже сильно накручуватися на міксер і липнути до нього.
Крем виходить стійким, пружним і яскраво-білим. З нього можна ліпити все, що завгодно. Якщо хочете використовувати як крем, то відразу починайте намазувати, інакше, потім він застигне. Його можна покласти в пакет з отвором і видавити різні фігурки. Потім вони застигнуть як зефір. А ще, додавши харчовий барвник, можна зробити різнокольорову красу!