Крем — курдський
(покроковий рецепт з фото)
Курди - це солодкий крем, приготований на основі ягідного або фруктового пюре або соку. За способом приготування він схожий на заварний крем. Дуже смачний і корисний десерт.
Готується крем-курд дуже просто і швидко. Має ніжну, легку, студенистую структуру. Після охолодження курд не стане гущі, а збереже свою структуру, як в гарячому вигляді. Його можна подати на десерт або як соус до млинців, oladiyam, сирників.
- Полуниця - 300 грам
- Цукор - 120 грам
- Лимонний сік - 30 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Куряче яйце - 4 штуки
Полуницю помийте, очистіть від плодоніжок. Морожену слід розморозити і теж помити.
Збийте полуницю блендером до стану пюре.
Яйця збийте з цукром.
У яйця з цукром додайте полуничне пюре і лимонний сік.
Перемішайте яйця, цукор, полуничне пюре і лимонний сік.
Додайте вершкове масло.
Поставте каструлю на плиту. Постійно перемішуючи, доведіть курд до загустіння.
Подавайте крем-курд в теплому або в холодному вигляді на десерт.